Гуманітарна допомога на території Сокирянської громади отримується та відвантажується відкрито та прозоро

Дата: 04.05.2022 15:12
Кількість переглядів: 340

На цьому наголосив Сокирянський міський голова Василь Козак в ході чергового засідання виконавчого комітету, де розглядалось питання отримання та передачі гуманітарної допомоги для потреб військових та населення, яке проживає в зоні активних бойових дій. Варто зауважити, що питання отримання та розподілу гуманітарної допомоги з пунктів збору в місті Сокиряни – будинку культури та закладу загальної середньої освіти №1  систематично, не менше одного разу на місяць, виноситься на розгляд членів виконавчого комітету міської ради.

За інформацією фахівців профільних структурних підрозділів міської ради, від початку повномасштабної війни росії проти України громадою Сокирянщини, за підтримки іноземних благодійників, зібрано понад 100 тонн гуманітарної допомоги, яка чи не щодня транспортується волонтерами до захисників України та населення, яке перебуває на територіях, де тривають активні бойові дії. Окрім того, зібрано кошти, які спрямовуються виключно на придбання спеціального обладнання для українських захисників. В цілях безпеки суми коштів, а також військові частини та прізвища солдатів, яким надається амуніція, не оприлюднюється. Після перемоги української армії всі витрати, а також інформацію щодо придбаного обладнання та військових, яким його спрямовано, буде оприлюднено.

Вся гуманітарна допомога прибуває до пункту збору в місті Сокиряни – приміщення будинку культури, де до її розвантаження залучаються фахівці, які на постійній основі працюють на базі пункту збору, а також небайдужі жителі громади. Одяг, дитячі іграшки та речі першої необхідності спрямовуються для зберігання до закладу загальної середньої освіти №1 міста Сокиряни.  Вся інформація про надходження гуманітарного вантажу та його об'єми постійно оприлюднюються на офіційному вебсайті та сторінці Сокирянської міської ради в мережі Фейсбук, а також в місцевих засобах масової інформації.

Гуманітарні вантажі, які відправляються з пунктів збору гуманітарної допомоги, спрямовуються до областей, де тривають  активні бойові дії – на забезпечення потреб військових, а також цивільного населення. Розподіл гуманітарної допомоги здійснюється прозоро та відкрито. Інформація про відвантажену допомогу, її об'єми, а також орієнтовні напрямки відправки систематично висвітлюється в засобах масової інформації. Тому, громадяни, які мають намір звинуватити людей, які під кулями транспортують допомогу на передову та заявити, що гуманітарна допомога на Сокирянщині використовується не за призначенням, можуть у відкритому доступі ознайомитись з усією наявною інформацією.

Пункти збору гуманітарної допомоги в місті Сокиряни обладнані камерами відеоспостереження, які в цілодобовому режимі здійснюють відеозапис з подальшим збереженням на сервері, який акумулює інформацію протягом місяця. Всі документи та транспортні накладні на отриманий та виданий вантаж зберігаються в Сокирянській міській раді. У разі необхідності з ними можна ознайомитись.

Як зауважує міський голова Василь Козак, у разі виникнення у громадян додаткових питань щодо отриманої чи відправленої до зони активних бойових дій гуманітарної допомоги, а також її цільового використання, можна звернутись до Сокирянської міської ради та отримати детальні відповіді, ознайомитись з відповідними документами.

«Ми намагаємось зробити все від нас залежне, аби максимально допомогти нашим військовим, а також підтримати цивільне населення в зоні бойових дій» - зауважує міський голова. «Всім, хто до нас звертається, чи то волонтери, чи то керівництво громад, де тривають бойові дії ми намагаємось допомогти всіма наявними засобами та ресурсами» - додає Василь Васильович.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь