Надходження гуманітарної допомоги на Сокирянщину документально оформляється, а її розподіл чітко фіксується

Дата: 26.05.2022 17:45
Кількість переглядів: 239

Центральний пункт збору гуманітарної допомоги, що в місті Сокиряни, працює в посиленому режимі - приймає вантажі від іноземних благодійників та українців, які проживають за кордоном, а  також небайдужих жителів громади, завантажує автівки волонтерів, які систематично транспортують гуманітарну допомогу для військових  та населення, яке перебуває у зоні проведення активних бойових дій.

Час від часу пункт збору поповнюється новими запасами провізії, речами першої необхідності, засобами особистої гігієни, одягом тощо. Одяг, дитячі іграшки та речі першої необхідності спрямовуються для зберігання до закладу загальної середньої освіти №1 міста Сокиряни. Вподальшому ці речі надаються для потреб внутрішньо переміщених осіб, які проживають на території громади. Щоденно, з 09.00 по 14.00 годин,  громадяни вказаної категорії можуть звернутись до вказаного закладу освіти та підібрати з наявного асортименту все, що їм необхідно.

Решта вантажу залишається в приміщенні будинку культури міста Сокиряни, де власне і облаштовано пункт збору гуманітарної допомоги. Тут наявний товар сортується по категоріях для того, аби в подальшому його було зручно розподіляти відповідно до потреб військових та населення, яке проживає на території областей, де тривають активні бойові дії.

Направлення на Сокирянщину гуманітарних вантажів з-за кордону здебільшого ініціюється небайдужими українцями, які там мешкають, зокрема і жителями Сокирянщини. Транспортують допомогу переважно мешканці громади. До розвантаження гуманітарних вантажів залучаються не тільки працівники пункту збору, але й внутрішньо переміщені особи, а також пересічні жителі громади.

Вся інформація про надходження допомоги та її об’єми оприлюднюється на офіційному вебсайті та сторінці Сокирянської міської ради у мережі Фейсбук. Як зауважують фахівці, які щоденно працюють на базі пункту збору гуманітарної допомоги, останнім часом з-за кордону прибувають переважно речі першої необхідності, одяг, медикаменти та засоби медичного призначення, ковдри, спальні мішки та засоби гігієни. Продукти харчування надаються дуже рідко і в невеликій кількості.

Відповідаючи на питання користувачів мережі, повідомляємо, що всі гуманітарні вантажі, які надходять до центрального пункту збору, спрямовуються виключно на потреби військових, відповідно до запитів керівників військових частин, та цивільного населення, яке перебуває у зоні проведення активних бойових дій. Отримана допомога не адресується для жителів Сокирянщини. Розподіл вантажів здійснюється прозоро та відкрито.

Як повідомлялося раніше, пункти збору гуманітарної допомоги в місті Сокиряни обладнані камерами відео спостереження, які в цілодобовому режимі здійснюють відеозапис з подальшим збереженням на сервері, який акумулює інформацію протягом місяця. Окрім того, фахівцями розроблено спеціальне програмне забезпечення, в якому фіксуються всі отримані гуманітарні вантажі із переліком допомоги та її об’ємом. Вся інформація про отриману допомогу заноситься до системи згідно отриманих накладних. На підставі інформації, занесеної до електронної бази, можна прослідкувати скільки вантажу надійшло до пункту збору і скільки його фахівцями видано для потреб військових. Варто зауважити, що окрім товару до бази також заносяться дані куди та для потреб яких військових частин спрямовується вантаж, а також прізвища громадян, які здійснюють перевезення.

Всі документи та транспортні накладні на отриманий та виданий вантаж зберігаються у Сокирянській міській раді. У разі необхідності з ними можна ознайомитись.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь