Про підтвердження передачі гуманітарної допомоги йшлося в ході позачергового засідання виконавчого комітету Сокирянської міської ради

Дата: 06.06.2022 15:25
Кількість переглядів: 234

Зокрема, члени виконкому заслухали звіт про розподіл гуманітарної допомоги, яка надійшла від жителів громади, приватних підприємців, підприємств, установ та організацій, а також допомоги, отриманої від іноземних благодійників.

Як поінформувала керуюча справами (секретар) виконавчого комітету міської ради Ауріка Мойсеєнко, всього за період від введення воєнного стану до 31 травня 2022 року Сокирянською міською радою передано близько ста тонн гуманітарної допомоги. Продукти харчування, засоби гігієни, речі першої необхідності, елементи військової амуніції, електричне обладнання, господарський інвентар та низка інших важливих та необхідних речей, систематично направляються з пунктів збору гуманітарної допомоги, що в місті Сокиряни. В першу чергу, зібрана провізія та амуніція спрямовуються на забезпечення потреб військових Збройних Сил України, а також населення, яке перебуває на території областей, де тривають активні бойові дії.

Як зауважує Ауріка Вікторівна, вся гуманітарна допомога, яка акумулюється на базі пунктів збору, підлягає обов'язковому обліку. Фахівцями розроблено спеціальне програмне забезпечення, в якому фіксуються всі отримані гуманітарні вантажі із переліком допомоги та її об’ємом. Також до бази даних заноситься інформація куди та для потреб яких військових частин спрямовується вантаж, а також прізвища громадян, які здійснюють перевезення. Пункти  збору гуманітарної допомоги обладнані камерами відео спостереження, які в цілодобовому режимі здійснюють відеозапис з подальшим збереженням на сервері, який акумулює інформацію протягом місяця.

Жителі громади, а також громадяни України, які проживають за кордоном, активно підтримують військових не тільки продуктами харчування та речами першої необхідності. Від початку повномасштабного вторгнення росії на територію України за кошти громадян, а також небайдужих благодійників, для потреб військових придбано 19 транспортних засобів, в тому числі і повнопривідних автомобілів, які вже спрямовано до зони активних бойових дій.

Окрім того, для забезпечення потреб військових, жителями Сокирянщини спільно із небайдужими земляками, які проживають за межами держави, зібрано кошти, які спрямовуються виключно на придбання елементів військової амуніції. Всі витрати підтверджуються необхідними фінансовими накладними. Передача обладнання фіксується видатковими накладними. Наразі, у зв'язку з воєнним станом, дана інформація не може підлягати широкому доступу. Після перемоги всі дані про зібрані кошти, а також куди та кому спрямовано придбане обладнання, буде оприлюднено.

«Ми й надалі намагатимемось зробити все від нас залежне, аби допомагати нашим захисникам, а також людям, які залишаються на території областей, де тривають активні бойові дії» - зауважує міський голова Василь Козак. «Вся гуманітарна допомога, яка надходить до пунктів збору, в першу чергу продукти харчування, засоби гігієни та речі першої необхідності, спрямовуються «на передову» до військових» - додає Василь Козак. «Гуманітарна допомога приймається та розподіляється відкрито. Всі документи та транспортні накладні на отриманий та виданий вантаж зберігаються у Сокирянській міській раді. У разі необхідності з ними можна ознайомитись» - додає він.

Велика робота на спільну перемогу. Все буде Україна!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь