Про надання одноразової матеріальної допомоги сім'ям військових, які загинули в ході агресії росії проти України йшлося на засіданні виконавчого комітету міської ради

Дата: 07.06.2022 11:32
Кількість переглядів: 229

Як уже повідомлялось раніше, члени виконавчого комітету підтримали пропозицію міського голови Василя Козака щодо виплати одноразової матеріальної допомоги сім'ям військових, які загинули захищаючи територіальну цілісність у війні росії проти України, у розмірі 10 тисяч гривень. На ці видатки передбачено кошти місцевого бюджету – в рамках Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян «Турбота» на 2021-2023 роки.

Для отримання допомоги членам сім'ї загиблого необхідно звернутись до відділу з питань соціального захисту населення Сокирянської міської ради або до старостинського округу із відповідною заявою. Виплата здійснюватиметься за наявності свідоцтва про смерть військовослужбовця.

Як зауважують фахівці, дані кошти, в переважній більшості випадків, спрямовуються родичами на оплату ритуальних послуг та придбання ритуальних товарів. Однак, члени сім'ї загиблих можуть спрямовувати кошти, на власний розсуд, і за іншими потребами.

 Контроль за потребами сімей, а також сприяння у оформленні та подачі документів для призначення допомог родинам загиблих захисників покладено на старостинські округи, а в місті Сокиряни – на відділ соціального захисту населення міської ради.

«Забезпечення потреб та сприяння у вирішенні проблем сімей та родин загиблих захисників має бути нашим першочерговим завдання» - наголошує міський голова Василь Козак. «Ці люди повинні знати, що з будь-яким питанням вони можуть звернутись до старости чи в міську раду і їх буде почуто».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь