Загребельний Степан Ігорьович

Дата: 07.06.2022 15:14
Кількість переглядів: 438

Фото без опису

Загребельний Степан Ігорьович

 

(03.03.1989-12.06.2015)

 

Народився в селі Коболчин на Сокирянщині, в родині колгоспників, змалку був привчений до праці на землі. Після закінчення 9 класів Коболчинської школи здобув професію тракториста в Сокирянському вищому професійному училищі. З 2007 по 2008 рік проходив строкову службу в 300-му Чернівецькому механізованому полку, після завершення якої залишився служити за контрактом. Повернувшись у рідне село, працював слюсарем у місцевій агрофірмі.

1 березня 2015 року був мобілізований до ЗСУ, пройшов підготовку у Навчальному центрі «Десна» й вже у квітні пішов на фронт боронити Україну. Ніс службу поблизу Донецька, в селищі Піски. Навідник-оператор розвідувального відділення взводу розвідки 2-го механізованого батальйону 93-ї окремої механізованої бригади.

Загинув 12 червня 2015 року в районі Донецького аеропорту під час виконання бойового завдання. Військові їхали з села Водяне до селища Опитне (Ясинуватський район), близько 19:00 їх БТР підірвався на протитанковій міні, машина згоріла. В Степана обгоріло 90 % тіла, він загинув, ідентифікацію проводили за аналізом ДНК.

Поховали Степана Загребельного 17 червня на сільському кладовищі Коболчина.

Указом Президента України від 22 вересня 2015 року, «за мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» Степан Загребельний нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь