Сокирянська громада однією із перших в області розпочала роботу з передачі в оренду земельних ділянок для вирощування сільськогосподарської продукції задля недопущення продовольчої кризи

Дата: 10.06.2022 14:59
Кількість переглядів: 277

Днями фахівці відділу регулювання земельних відносин та екології Сокирянської міської ради  спільно із керівником Наталею Ожеван взяли участь в онлайн навчанні на тему: «Особливості управління земельними ресурсами в умовах воєнного стану» в рамках проекту USAID «ГОВЕРЛА». Захід проводився Чернівецьким регіональним центром підвищення кваліфікації спільно з експертами проекту  для Чернівецької, Івано-Франківської та Тернопільської областей.

В ході дистанційної зустрічі опрацьовано питання, які стосувалися  основних змін порядку та повноважень у сфері управління земельними ресурсами, передачі в оренду земельних ділянок для ведення товарного сільськогосподарського виробництва та організації управління земельними ресурсами та іншими активами громади в умовах дії воєнного стану.

Як зазначили організатори навчання, Сокирянська громада одна з перших у Чернівецькій області розпочала застосовувати на практиці нововведення законодавства у сфері земельних відносин та першою опрацювала нові законодавчі норми. Начальник відділу регулювання земельних відносин та екології  міської ради Наталя Ожеван поділилась особливостями практичного впровадження Закону України №2145 від 24.03.2022 р. «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення умов для забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану» на території громади. Фахівець зауважує, що  розглядаючи профільні питання, відповідно до звернень громадян, в рамках правового поля виникають певні особливості у їх вирішенні, тож напрацьовані пропозиції було надано для врахування відповідними структурами. Питання регулювання земельних відносин під час воєнного стану – надзвичайно важлива ланка роботи, адже продовольча безпека як Сокирянщини, так і країни в цілому, залежить від раціонального та своєчасного використання земельних ресурсів.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь