У магазинах та торговельних мережах Сокирянщини має здійснюватись як готівковий, так і безготівковий розрахунок

Дата: 16.06.2022 12:20
Кількість переглядів: 217

До Сокирянської міської ради звернулась громадянка, яка прибула на Сокирянщину  з території, де тривають активні бойові дії, стосовно відмови у здійсненні розрахунку за придбаний товар платіжною карткою в окремих магазинах міста Сокиряни.

За дорученням міського голови Василя Козака, представник відділу муніципальної інспекції Ірина Якубина спільно з дільничним офіцером поліції Денисом Шевчуком відвідали заклади торгівлі, вказані у зверненні. Фізичним особам-підприємцям та продавцям надано відповідні роз'яснення.  В ході візиту наголошено, що відмова у безготівковому розрахунку, за придбані товари та надані послуги, за наявності електронних платіжних засобів, свідчить про обмеження прав споживача та є порушенням вимог законодавства.

Звернуто увагу, що у магазинах та торговельних мережах Сокирянщини має здійснюватись як готівковий, так і безготівковий розрахунок, якщо там наявна відповідна електронна система.

 «Люди отримують заробітну плату та інші виплати на картку, тому відмовляти їм у праві здійснити розрахунок карткою в магазині, де наявний термінал – неприпустимо» - наголошує міський голова.

Звертаємо увагу суб'єктів господарювання громади на те, що всі банківські електронні системи працюють у звичному режимі, громадяни отримують виплати на банківські карти, тому в магазинах має бути забезпечено належні умови для здійснення громадянами безготівкових розрахунків.

На звернення жителів громади до Сокирянської міської ради чи старостинського округу щодо відмови підприємцями здійснювати безготівковий розрахунок – будуть вжиті відповідні заходи реагування.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь