Під час дії воєнного стану безоплатна передача земель державної, комунальної власності у приватну - забороняється

Дата: 28.06.2022 09:35
Кількість переглядів: 224

На адресу Сокирянської міської ради неодноразово надходили звернення жителів громади щодо відмови державними реєстраторами у здійсненні реєстрації прав власності на земельні ділянки в період правового режиму воєнного стану.

Зауважимо, проблема виникла у зв’язку з тим, що 24 лютого 2022 року відбулась чергова сесія Сокирянської міської ради, на якій ухвалено низку рішень, серед яких – і безоплатна передача окремих земельних ділянок у приватну власність. У зв'язку із введенням правового режиму воєнного стану значна кількість мешканців отримала відмови у реєстрації права власності.

Реагуючи на звернення жителів громади, Сокирянська міська рада звернулась за роз’ясненнями до Міністерства юстиції України.

Згідно з коментарем, наданим профільним Міністерством, підпунктом 5 пункту 27  Перехідних положень Земельного кодексу України передбачено, що під час дії воєнного стану безоплатна передача земель державної, комунальної власності у приватну, надання дозволів на розроблення документації із землеустрою з метою такої безоплатної передачі, розроблення такої документації – забороняється.

Відтак, проведення державної реєстрації права приватної власності на земельні ділянки, передані із земель державної або комунальної власності на підставі відповідних рішень, прийнятих під час дії воєнного стану, заборонено.

Тож закликаємо жителів громади з розумінням поставитись до такого стану справ! У разі будь-яких змін мешканців буде повідомлено додатково!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь