Шановні споживачі послуг з поводженням з побутовими відходами!

Дата: 04.07.2022 15:37
Кількість переглядів: 192

Фото без опису

Комунальне підприємство «Сокиряни-благоустрій» надає послуги з захоронення твердих побутових відходів та вивезення рідких відходів на   територіях Сокирянської територіальної громади, з періодичністю згідно графіків вивезення, які узгоджені із споживачами послуг, та в залежності від обсягів накопичення побутових відходів. У відповідності до вимог Наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово – комунального господарства України 05 червня 2018 року № 130, підприємство інформує споживачів про розрахунки проектів тарифів на послуги з поводженням побутових відходів, які планує ввести з 01.08.2022р.

Причиною встановлення тарифу на захоронення побутових відходів стали  суттєві зміни в законодавстві України, щодо порядку формування та затвердження тарифів  на комунальні послуги на виконання вимог Закону України «Про житлово-комунальні послуги», Закону України «Про відходи».

 Необхідність встановлення тарифу на вивезення рідких відходів виникла у зв’язку із внесенням змін до постанови № 1010 від 26 липня 2006 р. «Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з вивезення побутових відходів», та приведення їх до рівня економічно обґрунтованих. 

На даний час існуючий тариф є збитковим і не відшкодовує витрати, необхідні для належного функціонування підприємства. В структуру діючого тарифу були закладені показники, які змінились на даний час, збиткова діяльність пов’язана з невідповідністю тарифу тим витратам, які несе підприємство.

Основними причинами невідповідності фактичної собівартості діючого тарифу є: підвищення рівня мінімальної заробітної плати з 4173 гривень  до 6500 гривень; збільшення фонду оплати праці у зв’язку із збільшенням прожиткового мінімуму  з 1921 гривень до 2600 гривень,  підвищення цін на основні матеріальні ресурси; збільшення суми амортизаційних відрахувань на автотранспортні засоби;  збільшення   ціни на паливно – мастильні матеріали :  А92  з 24,58 грн. до 52,00 гривень з ПДВ.

З пропонованими тарифами можна ознайомитись на офіційному веб-сайті Сокирянської міської ради за посиланням

https://sokyryanska-gromada.gov.ua/provedennya-gromadskogo-obgovorennya-namiru-ta-neobhidnosti-vstanovlennya-tarifiv-na-poslugi-z-povodzhennya-z-pobutovimi-vidhodami-15-17-04-05-07-2022/

  Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань просимо повідомляти протягом 7 - 10 днів після дати оприлюднення даної інформації безпосередньо на адресу КП «Сокиряни – Благоустрій»  або на електронну адресу kpsok@ukr.net.

Довідкову інформацію також можна отримати за телефоном 2-21-83.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь