Обговорено низку питань у сфері освіти громади

Дата: 06.07.2022 15:03
Кількість переглядів: 262

Сьогодні, 06 липня, за участю Сокирянського міського голови Василя Козака, секретаря міської ради Любові Степаненко, начальника відділу освіти Галини Рябко, голови профспілки працівників освіти Сокирянської територіальної громади Анатолія Полонки відбулась робоча нарада із директорами закладів загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти громади.

В ході зустрічі обговорено ряд важливих питань, які стосуються освітньої сфери. Зокрема, мова йшла про підсумки роботи закладів освіти громади за 2021-2022 навчальний рік та їх підготовку до нового 2022/2023 навчального року та опалювального сезону.

«Цей рік надзвичайно важкий для кожної зі сфер життєдіяльності громади, в тому числі і для освіти. Обсяг освітньої субвенції, наданий із державного бюджету – зменшено майже на 12 мільйонів гривень, відтак, зменшено кошти на фінансування закладів освіти» - зауважив міський голова Василь Козак. «Тож як здійснюватимуться видатки на організацію функціонування освітніх установ громади, значна частина яких, йде і з місцевого бюджету, залежить і від наповнення місцевої скарбниці» -  додав міський голова. «Ми повинні працювати, об’єднавши зусилля – тоді і буде результат» - звернувся до учасників наради Василь Васильович.

Йшлося також і про організацію довозу учнів до опорних навчальних закладів громади у 2022/2023 навчальному році. Як зауважують фахівці відділу освіти міської ради, в умовах очного навчання  щоденного довозу до опорних навчальних закладів потребує 420 учнів. В період 2021/2022 навчального року довіз школярів забезпечувався 11 шкільними автобусами. Наразі, для потреб Дністровського територіального центру комплектування та соціальної підтримки вилучено 6 шкільних автобусів, один автобус передано для потреб військових Національної гвардії України.

Відтак, Сокирянська міська рада активно працює над тим, аби вжити вичерпних заходів для забезпечення належної організації освітнього процесу у 2022/2023 навчальному році.

Освітянами також було обговорено питання забезпечення безпеки учасників освітнього процесу в освітніх закладах громади. Як поінформувала начальник відділу освіти міської ради Галина Рябко, найважливішим початком очного навчання для закладів освіти є наявність укриттів. Якщо неможливо забезпечити укриття для усіх – навчання може проводитися в декілька змін, або за змішаною (очно-дистанційною) формою.

«Якщо учні вже призвичаїлись до дистанційного навчання то для першокласників надзвичайно важлива очна форма навчання, адже діткам, для успішного здобуття знань, необхідно спершу налагодити психологічно-емоційний контакт з вчителем» - зазначила Галина Іванівна.

Приділено увагу і проведенню оздоровчої кампанії 2022 року у закладах освіти. Як повідомлялося раніше, на базі п’яти освітніх установ було організовано літні мовні табори за участю школярів громади та дітей із числа внутрішньо переміщених осіб. Відкриття ще одного літнього мовного табору на базі одного із закладів освіти заплановано на серпень. Функціонував у громаді і мистецький табір на базі Центру творчості дітей та юнацтва Сокирянської міської ради.

В ході зустрічі директорам також надано роз’яснення щодо організації та проведення цьогорічного національного мультипредметного тесту, який випускники складатимуть замість зовнішнього незалежного оцінювання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь