Визначено ключові завдання щодо запобігання виникненню пожеж на території Сокирянщини

Дата: 08.07.2022 18:26
Кількість переглядів: 304

Про стан пожежної та техногенної безпеки  на території Сокирянської громади йшлося в ході позачергової дев’ятнадцятої сесії, яка сьогодні відбулась у міській раді.

Як поінформував начальник Дністровського районного відділу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області Сергій Селезньов, від початку року на території Дністровського району зафіксовано 400 пожеж, внаслідок яких загинули 8 осіб. На Сокирянщині впродовж 2022-го року 70 загорянь сталось лише в екосистемах.

«Питання пожежної та техногенної безпеки – наразі дуже важливе та актуальне, адже триває пожежонебезпечний період. Варто взяти до уваги і той факт, що найближчим часом синоптики прогнозують аномально високі температури» - зауважив міський голова Василь Козак.

Василь Васильович наголосив на тому, що необхідно консолідувати зусилля рятувальників, старост населених пунктів громади, працівників державного підприємства «Сокирянське лісове господарство» та Національного природного парку «Хотинський» та проводити масштабну роботу щодо організації дотримання правил пожежної безпеки населенням, недопущення випалювання сухої трави, сміття та іншої рослинності.

Державному підприємству «Сокирянське лісове господарство» та Національному природному парку «Хотинський» рекомендовано забезпечити в пожежонебезпечний період дотримання правил пожежної безпеки шляхом проведення планових профілактичних заходів, оперативного виявлення і ліквідації лісових пожеж на землях, які розташовані на території  Сокирянської міської територіальної громади  та входять до сфери лісового фонду зазначених державних підприємств.

Окрім того, з метою запобігання виникненню пожеж на землях лісового та природоохоронного фонду, запропоновано встановити шлагбауми з табличками «Заборона в’їзду» на під’їзді до угідь ДП «Сокирянське лісове господарство» та Національного природного парку «Хотинський», які розташовані на території  Сокирянської міської територіальної громади.

Також рекомендовано організувати спеціально обладнані майданчики для паркування транспортних засобів біля під’їзду до земель лісового фонду ДП «Сокирянське лісове господарство» та Національного природного парку «Хотинський», які розташовані на території  Сокирянської міської територіальної громади з врахуванням вимог пожежної безпеки.

Окрім того, депутатами ухвалено рішення  на час дії правового режиму воєнного стану, з метою вжиття протипожежних заходів, обмежити на території громади відвідування населенням лісів і в’їзд до них транспортних засобів та іншої самохідної техніки в місцях, де немає можливості під’їзду пожежних машин.

«Кожен житель громади повинен подбати про пожежну безпеку краю та дотримуватись її правил. Адже, часом, через людську недбалість, знищуються гектари лісів, рослинності та майна. Особливо небезпечним є виникнення загорянь у місцях, куди не можливо дістатися пожежним автомобілем» - зазначив Василь Козак.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь