Депутатами ухвалено рішення внести зміни до бюджету громади на 2022 рік

Дата: 11.07.2022 12:19
Кількість переглядів: 213

В ході позачергової дев’ятнадцятої сесії Сокирянської міської ради восьмого скликання, яка днями відбулась у міській раді, депутатами ухвалено рішення внести зміни до бюджету громади на 2022 рік. Серед першочергових напрямків, куди спрямовано кошти – на первинну медичну допомогу населенню, що надається комунальним підприємством «Сокирянський центр первинної медико-санітарної допомоги», зокрема, що стосується оплати лікарських засобів пільговим категоріям громадян у разі амбулаторного лікування.

Минулоріч із місцевої скарбниці на ці потреби було виділено 1 млн. 100 тис. грн., цього року в бюджеті закладено – 612 тис. грн. Наразі профінансовано 550,5 тис. грн.

Відтак, у зв’язку із значним зростанням цін на медичні препарати та ліки,  збільшенням кількості звернень від громадян, зокрема, і внутрішньо переміщених осіб, дефіцит в коштах – значимий.  Депутатами, враховуючи наявні спроможності бюджету громади, ухвалено рішення виділити, наразі, ще 100 тис. грн. для оплати пільгових рецептів. Потребує «Сокирянський центр перинної медико-санітарної допомоги» - в п’ять разів більше.

Відтак, Сокирянська міська рада звернулась із відповідним листом до Чернівецької обласної військової адміністрації стосовно шляхів фінансового забезпечення оплати лікарських засобів пільговим категоріям громадян, враховуючи значне збільшення потреби у коштах та зростання цін на медичні препарати, збільшення кількості громадян, в тому числі внутрішньо переміщених осіб,  які потребують лікарських засобів. Відповіді наразі не надійшло.

Зазначимо, що мають право на отримання лікарських засобів  для амбулаторного лікування безкоштовно або з оплатою 50 % їх вартості люди з інвалідністю І та ІІ груп, громадяни, які мають статус учасника бойових дій, учасника АТО або ветерана війни, діти-інваліди та інваліди дитинства, громадяни, які хворіють онкологічним, або психічним захворюванням тощо.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь