Вирішується питання створення додаткового джерела водопостачання в місті Сокиряни

Дата: 11.07.2022 16:28
Кількість переглядів: 184

Вже не один рік в місті Сокиряни потребує вирішення проблема постачання води до багатоквартирних будинків та приватних домогосподарств населення.

Як пояснюють фахівців, причиною систематичних проблем і перебоїв водопостачання до житла людей є те, що виходять з ладу глибинні насоси, які закачують воду в мережу  напряму із каптажа «Шипіт». Через перепади напруги, яка виникає внаслідок великого навантаження на водозакачувальну техніку, функціональні елементи перегорають і насоси виходять з ладу.

У зв'язку з цим, виникла необхідність пошуку альтернативних шляхів забезпечення водопостачання в адміністративному центрі громади. Спеціалісти зауважують, що на території міста Сокиряни наявні артезіанські свердловини та водонапірні башти «Рожновського», які можна використовувати як додаткові резервуари для закачування води з її подальшою подачею в мережу у разі потреби.   

Резервуари потребують ремонту та приведення у належний стан, однак, вони можуть використовуватись за призначенням. Наразі, найбільш раціональним фахівці вбачають використання водонапірної башти, яка розташована на території колишнього товариства «ПМК», що в місті Сокиряни. Найближчим часом фахівцями буде визначено місце створення резервного джерела води, з якого її постачатимуть громадянам. Зокрема, заплановано буріння нової свердловини. Як зауважують спеціалісти, наявне тут джерело перебуває у напівзруйнованому стані, тому використовувати його практично неможливо.

З метою забезпечення належного функціонування і обслуговування системи водопостачання в місті Сокиряни, депутати міської ради в ході позачергової дев’ятнадцятої сесії, визнали балансоутримувачем свердловин  та водонапірних башт, що розташовані на території міста Сокиряни, КП «Сокиряни-Благоустрій», яке  приведе їх до ладу  та завдяки додатковій свердловині забезпечить безперебійне водопостачання міста.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь