Завершила свою роботу комісія з проведення обстеження наслідків стихійного лиха, яке сталось на території Сокирянської міської територіальної громади

Дата: 12.07.2022 17:14
Кількість переглядів: 242

 

З метою встановлення збитків, завданих буревієм, який трапився 06 липня нинішнього року, члени комісії обстежили населені пункти громади, які найбільше постраждали від негоди. Зокрема, це місто Сокиряни та залізнична станція «Сокиряни», села Коболчин, Гвіздівці, Василівка, Олексіївка та Новоолексіївка.

За результатами роботи, у вказаних населених пунктах  виявлено пошкодження житлових будинків, господарських споруд, об’єктів бюджетної сфери, а також часткове та повне знищення городини та посівів сільськогосподарських культур приватних домогосподарств та фермерських господарств, знищення врожаїв плодових культур багаторічних насаджень. Комісією спільно із представниками старостинських округів проведено подвірний обхід постраждалих, сільгоспугідь та складено відповідні акти.

Варто зазначити, що задля усунення наслідків природного лиха були задіяні 4 бригади АТ "Чернівціобленерго", а також 2 бригади Сокирянської дільниці підприємства, а це 30 осіб особового складу; працівники Державної пожежно-рятувальної частини №8, «Сокирянського райавтодору», КП «Сокиряни-Благоустрій» та відділення поліції №1 (м. Сокиряни). Аби усунути пошкодження дахів багатоквартирних будинків міста Сокиряни, на звернення міського голови Василя Козака, залучено спецтехніку, яку надала філія «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС». Наразі, телескопічна вишка, оперативно спрямована керівництвом філії, продовжує сприяти відновленню багатоповерхівок в адміністративному центрі громади.

Відтак, в результаті шквалистих поривів вітру на території Сокирянщини 06 липня 2022 року, внаслідок падіння дерев, сталося більше 30 обривів ліній електропередач, зруйновано 11 залізобетонних опор.

Частково або повністю знищено городину та посіви сільськогосподарських культур на загальній площі 788, 4438 га, а загальна сума завданої буревієм шкоди складає більше 145 млн грн.

В результаті негоди, в місті Сокиряни, селах Коболчин, Гвіздівці, Василівка та Олексіївка в 58-ми  будинках пошкоджені дахи. Зафіксовано також пошкодження покриття  будинку культури в  селі Олексіївка загальною площею більше 49 м. кв. Орієнтовна вартість відновлювальних робіт становить більше 900 тис. грн.  

Тож Сокирянська міська рада звернулась до Чернівецької обласної військової адміністрації та до Дністровської районної державної адміністрації з метою класифікувати  ситуацію як надзвичайну природного характеру місцевого рівня та вжити відповідних заходів реагування щодо відшкодування завданих збитків.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь