Село Грубна потрапило до 10-ки фіналістів Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2022»

Дата: 20.07.2022 09:56
Кількість переглядів: 209

Особливістю села Грубна є те, що всі його жителі займаються вирощуванням фруктів та ягід. Тут організовано пункт збору продукції, яка потім транспортується до обласних центрів України.

Відтак, для участі в конкурсі відділом економічного розвитку,  залучення інвестицій та комунальної власності Сокирянської міської ради було подано  бізнес-проєкт із облаштування відкритих павільйонів для організованого збору фруктово-ягідної продукції у цьому населеному пункті.

Конкурс проводиться аграрним онлайн-виданням AgroPortal.ua спільно із Посольством Королівства Нідерландів в Україні. Загалом організатори отримали 120 заявок до війни та 90 з початком бойових дій на території України. Проєкти розглядались за такими напрямами: кругове виробництво, ефективне управління відходами, раціональне використання ресурсів, відновлювальна енергетика та кооперативний рух.

Наразі, за благодійні внески на розвиток благоустрою села, вже відведено та підготовлено земельну ділянку для розміщення відкритих павільйонів.

Якщо проєкт вдасться реалізувати, місцеві жителі матимуть стабільний ринок збуту своєї продукції та залишатимуться проживати в селі й розвивати його. Натомість перевізники продукції займатимуться господарською діяльністю та сплачуватимуть податки до відповідних бюджетів.

Жителі Грубни та сусідніх сіл, що виростили свою продукцію, зможуть доставити її до «Фрукторинку» та продати перевізникам, що здійснюють її викуп і транспортування з метою подальшого продажу на ринках обласних центрів України. «Фрукторинок» стане місцем для цілодобового організованого збору фруктово-ягідної продукції. 

Онлайн-захист проєктів-фіналістів конкурсу відбудеться наприкінці липня 2022 року.

Бажаємо успіхів!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь