До уваги жителів громади! Про заборону споживання тютюнових виробів

Дата: 21.07.2022 16:35
Кількість переглядів: 189

З 11 липня 2022 року почала діяти заборона на будь-яке куріння у громадських місцях. Таким чином, набули чинності зміни до статті 13 Закону України "Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення" (далі - Закон) щодо захисту населення від шкоди вторинного тютюнового диму.

Зокрема, забороняється відведення місць для куріння в приміщеннях підприємств та установ усіх форм власності, а також вживання тютюнових виробів та використання пристроїв для споживання тютюну, зокрема, електронних пристроїв для нагрівання тютюну, електронних сигарет, кальянів, у всіх визначених законом місцях, у тому числі в закладах ресторанного господарства.

Згідно із нормами Закону за куріння в заборонених законом місцях відповідальність несуть як курці, так і суб'єкти господарювання, у приміщенні чи на території яких вчиняються такі правопорушення.

Куріння тютюнових виробів там, де це заборонено Законом, тягне за собою штраф у розмірі 51-170 гривень. У разі повторного порушення протягом року- 170-340 гривень.

Для закладів ресторанного господарства передбачені штрафні санкції в розмірі 3000 грн, а в разі повторного порушення протягом року - 15 000 грн.

Більше інформації читайте на офіційному вебсайті Центру громадського здоров’я МОЗ України:  https://www.phc.org.ua/news/no-smoking-friendly-novi-normi-bezdimnogo-zakonodavstva-scho-y-de-zaboroneno-kuriti-z-11

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь