Обговорено аспекти проведення мобілізації та дотримання правопорядку на території громади

Дата: 26.07.2022 17:47
Кількість переглядів: 173

Про проведення мобілізації та дотримання правопорядку на території громади йшлося сьогодні в ході наради міського голови Василя Козака за участю першого заступника міського голови Івана Гангала з начальником відділення поліції №1 (м.Сокиряни) Сергієм Лунгою, начальником СП відділення поліції (м.Сокиряни) Максимом Димитровим, т.в.о. начальника другого відділу Дністровського районного територіального центру  комплектування та соцфіальної підтримки Іваном Серебрянським та його заступником Василем Мідриганом.

Як зауважив міський голова Василь Козак, Сокирянська міська рада не визначає кому вручати повістки і не надає відповідні переліки громадян. Питання проведення мобілізації – компетенція другого відділу Дністровського районного територіального центру  комплектування та соціальної підтримки. Завдання органу місцевого самоврядування - за можливості надати контактні дані осіб, які підлягають призову.

При цьому міський голова наголосив, що мобілізація військовозобов'язаних проводиться по певних спеціальностях, а вручення повістки - не означає призов до війська. Вручення повісток для чоловіків призовного віку означає, що вони повинні прийти  до  місцевого центру комплектації, пред'явити документи для проведення фахівцями звірки, переконатись чи вони на обліку, чи у резерві.

Йшлося також і про ресурсне забезпечення роботи підрозділів другого відділу Дністровського районного територіального центру  комплектування та соціальної підтримки в населених пунктах громади. Міський голова Василь Козак зазначає, що  Сокирянська міська рада намагається максимально сприяти у питаннях забезпечення фахівців транспортом та паливом. Однак, ресурси місцевого бюджету обмежені. За підрахунками фінансистів, коштів в скарбниці громади вистачить на покриття виключно захищених статей – заробітної плати і оплату енергоносіїв до вересня нинішнього року.

«Ми намагаємось залучити всі можливі ресурси бюджету та його наповнення, однак є недобросовісні підприємці, які не реєструють власне виробництво, або ж приховують свою діяльність, як наслідок - прибутки отримують,  а податки не сплачують» - зауважує міський голова. «Та попри це ми маємо забезпечувати безперебійне функціонування закладів охорони здоров'я, освіти, здійснювати благоустрій та санітарну очистку громади, забезпечувати належну життєдіяльність громади» - додає Василь Козак. «Якщо завтра через брак коштів зупиниться робота лікарні, хто буде за це відповідати?».

Міський голова зазначив, що міська рада сприятиме ресурсному забезпеченню роботи другого відділу Дністровського районного територіального центру  комплектування та соціальної підтримки за наявності відповідих асигнувань в бюджеті.

Профільними службами також  піднімалось питання про недотримання жителями та гостями громади вимог комендантської години. Правоохоронні органи наголошують, що вимоги одні для всіх. З 23.00 до 5.00 години діє комендантська година. У цей час заборонено перебування громадян на вулицях та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток та посвідчень. 

Відтак, після 23.00 години на території громади буде здійснюватись патрулювання екіпажами поліції спільно з представниками інших профільних відомств. Аби охопити територію громади працюватимуть три екіпажі.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь