В Сокирянській міській раді обговорено питання роботи закладів освіти громади в період 2022/2023 навчального року

Дата: 02.08.2022 18:31
Кількість переглядів: 1873

Відповідно до рекомендацій, наданих Міністерством освіти і науки України, однією із основних умов початку очного навчання в закладах загальної середньої освіти  є наявність укриттів.

Відтак, відповідно до розпорядження Сокирянського міського голови Василя Козака, у Сокирянській громаді в період 25-29 липня працювала  комісія з обстеження закладів освіти на наявність захисних споруд цивільного захисту (сховищ або протирадіаційних укриттів) та оцінки стану їх готовності.

Результати роботи комісії обговорено в ході наради, яка відбулась сьогодні при міському голові Василю Козаку за участю секретаря міської ради Любові Степаненко, першого заступника міського голови Івана Гангала та директорів закладів освіти громади.

Як пояснила секретар комісії – завідувач сектору з питань оборонної, мобілізаційної роботи та надзвичайних ситуацій міської ради Дар'я Руснак, в залежності від наявності укриття та його стану складено акти оцінки стану готовності захисної споруди цивільного захисту та акти оцінки об’єкта (будівлі, споруди, приміщення) щодо можливості його використання для укриття населення як найпростішого укриття. По кожному окремому закладу освіти детально вивчено наявні укриття та об’єкти, які можна використовувати як найпростіші укриття. Стосовно об’єктів, які не відповідають встановленим вимогам, директорам освітніх установ винесено рекомендації щодо їх усунення.

За результатами роботи комісії встановлено, що переважна частина закладів освіти має укриття, або об’єкти, які можуть використовуватись як найпростіші укриття.

В ході наради обговорено шляхи усунення недоліків, які виявлено по решті навчальних закладів. Звернуто увагу на те, що заклади освіти, які не матимуть відповідного приміщення для укриття, стаціонарно працювати не зможуть. Це стосується також і закладів дошкільної освіти.

Відтак, Сокирянський міський голова Василь Козак дав доручення керівникам закладів освіти надати перелік засобів та матеріалів, необхідних для приведення укриттів до передбачених вимог.

«Матеріали та все необхідне ми забезпечимо, завдання директорів освітніх установ попрацювати над приведенням укриттів до встановлених вимог. Якщо батьки мають бажання долучитись до облаштування сховищ – можна залучати і їх» - зауважив міський голова.

За інформацією директорів закладів освіти, враховуючи результати он-лайн опитування, проведеного днями, більшість батьків підтримують стаціонарне навчання.

Міський голова Василь Козак наголосив, що питання форми навчання – стаціонарно чи онлайн, в будь - якому випадку буде вирішуватись за попереднього вивчення думки батьків. 25 серпня буде проведено повторне опитування і з урахуванням його результатів буде прийнято рішення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь