Сокирянську територіальну громаду відвідали представники Університету філософії та соціології Італійської Республіки

Дата: 17.08.2022 14:21
Кількість переглядів: 875

Фото без опису

Президент Університету філософії та соціології Італійської Республіки Натіан Унігаятрі та викладач закладу Сурія Гаятрі відвідали Сокирянську територіальну громаду.

Варто зауважити, що Університет філософії та соціології та безпосередньо його президент – Натіан Унігаятрі постійно надають гуманітарну допомогу для потреб українських військових, внутрішньо переміщених осіб, а також жителів громади, які перебувають у складних життєвих обставинах. Гуманітарну допомогу доставляв на територію України та громади житель села Романківці Іван Кушнір.

Сьогодні наші партнери відвідали Сокирянщину особисто. Представники Італійської Республіки відвідали заклади комунальної власності Сокирянської міської ради, де проживають громадяни, які прибули з територій проведення активних бойових дій. Гості вражені красою сокирянського краю, щирістю та привітністю місцевих людей.

Пан Натіан Унігаятрі відмічає надзвичайно високий рівень організації роботи щодо забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб, які через військові дії залишились без житла та засобів для проживання.

В ході візиту до громади гості зустрілись з Сокирянським міським головою Василем Козаком. На зустрічі йшла мова про подальше забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб, які наразі проживають на території громади та можуть прибути, особливо в осінньо-зимовий період.

За словами міського голови Василя Козака, Сокирянська міська рада вживає вичерпних заходів для того, аби створити належні умови для проживання громадян, які прибули із зони проведення активних бойових дій та втратили власне жито.

«На території нашої громади проживають медичні працівники, які працюють на базі комунального підприємства «Сокирянська лікарня». Ми працюємо над тим, аби забезпечити цих людей житлом і створити умови, щоб їм було комфортно тут працювати. Наразі розглядається питання переоблаштування під житло колишнього хірургічного відділення Сокирянської лікарні. Ми шукаємо меценатів, які готові вкласти кошти у ремонт цього житла» - зазначає Василь Козак.

Окрім того, ми працюємо над питанням будівництва житлового комплексу для внутрішньо переміщених осіб. Сокирянська міська рада виділила земельну ділянку, розроблено проект будівництва житлового комплексу, до місця майбутнього будівництва об'єкта соціальної сфери підведено всі неохідні системи комунікації. Наразі стоїть питання з пошуку джерел фінансування.

«Якщо нам вдасться реалізувати цей проект – ми зможемо забезпечити житлом понад 400 сімей внутрішньо переміщених осіб» - зазначає міський голова Василь Козак.

«Ми готові на будь - яку співпрацю, аби створити для людей належні умови для життя» - додає Василь Васильович.

У свою чергу гості запевнили у готовності до подальшої співпраці та підтримки.

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь