В Сокирянській міській раді обговорено питання співпраці з іноземною організацією «ACTED» щодо допомоги внутрішньо переміщеним особам

Дата: 18.08.2022 16:16
Кількість переглядів: 190

Фото без опису

Сокирянський міський голова Василь Козак, спільно з секретарем міської ради Любов'ю Степаненко та заступником міського голови Оксаною Бабій, за участю керівників профільних структурних підрозділів міської ради провів зустріч з представниками міжнародної неурядової організації «ACTED».

В ході зустрічі йшлося про надання внутрішньо переміщеним особам, які проживають на території Сокирянської громади, матеріальної допомоги. Також порушувалось питання будівництва та облаштування житла для проживання громадян, які прибувають з території проведення бойових дій.

Як зауважує міський голова Василь Козак, наразі Сокирянська міська рада працює над тим, аби облаштувати комунальні заклади громади для проживання внутрішньо переміщених осіб. Окрім того, розроблено проект будівництва житлового комплексу для цієї категорії громадян. Сокирянська міська рада виділила для цих потреб земельну ділянку та облаштувала її системами комунікації.

«Ми готові на співпрацю з різними урядовими і неурядовими організаціями, аби створити людям, які постраждали від війни, належні умови для життя» - зауважує міський голова Василь Козак.

Стосовно виплати матеріальної допомоги, представник організації «ACTED» Дмитро Безпалов пояснює, що робота з оформлення заявок на отримання виплат розпочнеться на початку вересня. Розмір допомоги становитиме 2220 грн на особу/місяць одноразовою виплатою на три місяці.

Для подання заяви на отримання коштів необхідно надати документ, що посвідчує особу. Поряд з цим, фахівець зауважує, що наявність довідки внутрішньо переміщеної особи – не обов'язкова.

Подати заявку буде можливо шляхом:

безпосереднього заповнення анкети під час виїзду робочої групи організації «ACTED» в громади області;

звернувшись за номерами телефону кол-центру, які будуть оприлюднені додатково;

просканувавши QR-код, який буде розміщено на інформаційних банерах організації.

Категорії громадян, які отримуватимуть виплату першочергово:

багатодітні сім'ї;

сім'ї з малолітніми дітьми;

одинокі батьки, які самостійно виховують дітей;

особи з обмеженими фізичними можливостями, громадяни, які частково, або повністю втратили житло.

Дмитро Безпалов наголошує, що заповнення анкети для отримання допомоги – не означає її виплату. Фахівець пояснює, що за період війни в Україні працює багато громадських організацій, які надають матеріальну допомогу ВПО. У зв'язку з цим, фіксується багато випадків коли один громадянин отримує допомогу одночасно від різних фондів. Аби охопити виплатами ширше коло осіб, операторами організації «ACTED» спільно з іншими благодійними організаціями створено базу даних, яка дає можливість перевірити чи отримує людина допомогу від іншої організації чи ні.

Тому заявки на отримання допомоги вів організації «ACTED» будуть прийматись, але виплата буде здійснюватись тільки після проведення перевірки на відсутність виплат громадянину від інших благодійних фондів.

Разом з тим, фахівці наголошують, що допомога буде виплачуватись тим категоріям громадян, які перемістилися з території громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні).

Перелік таких територіальних громад затверджується Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій за погодженням з Міністерством оборони - на підставі пропозицій відповідних обласних, Київської міської військових адміністрацій.

Наразі до переліку входить 9 областей. Це територіальні громади: Донецької, Харківської, Дніпропетровської, Луганської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської, Сумської, Чернігівської областей. Перелік не остаточний та періодично змінюється.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь