До уваги!

Дата: 22.08.2022 10:46
Кількість переглядів: 260

У зв’язку зі змінами у нормативно-правових актах, якими регламентується надання адміністративних послуг, а саме розпорядження Кабінету Міністрів України від 18.08.2021 № 969-р «Про внесення змін до розпорядження Кабінету Міністрів України від 16 травня 2014 р. № 523-р», суб’єкти господарювання в усіх локаціях ЦНАП отримують наступні послуги Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області:

- Державна реєстрація потужностей операторів ринку;

- Внесення змін до відомостей Державного реєстру потужностей операторів ринку;

- Внесення відомостей про припинення використання потужності до Державного реєстру потужностей операторів ринку використання потужності.

   Суб’єкти господарювання які провадять діяльність у сфері виробництва та обігу харчових продуктів, згідно зі статтею 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», від 23 грудня 1997 року № 771/97- ВР зі змінами зобов’язані зареєструвати потужності.

Підлягають реєстрації потужності, які не потребують отримання експлуатаційного дозволу:

1. Оператори ринку, які провадять діяльність, пов’язану з первинним виробництвом та/або транспортуванням та/або зберіганням та/або продажею харчових продуктів, які не потребують дотримання температурного режиму та можуть зберігатися при температурі вище 10° C, залишаючись придатними для споживання людиною.

 2. Заклади громадського харчування (ресторани, бари, кафе, піцерія тощо).

 3. Потужності, які здійснюють виробництво харчових продуктів, інгредієнтами яких є виключно продукти рослинного походження та/або перероблені продукти тваринного походження.

    Зокрема, на території Сокирянської громади, державну реєстрацію потужностей Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області проводить через Центр надання адміністративних послуг Сокирянської міської ради.  Також суб’єкти господарювання можуть скористатися  Єдиним державним вебпорталом електронних послуг (портал Дія) при наявності особистого цифрового підпису.

 

  На безоплатній основі необхідно надати заяву до Центру надання адміністративних послуг не пізніше 10 календарних днів до початку роботи потужностей, та на об’єкти які вже працюють. Заява пишеться на ім’я начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області відповідної форми. До заяви необхідно додати додаткову інформацію про державну реєстрацію потужності: найменування, ідентифікаційний код згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадським формувань, місцезнаходження, прізвище, ім’я, по батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків та асортиментний перелік харчових продуктів, виробництво та/або обіг яких планується здійснювати, вид оператора ринку за класифікацією суб’єктів господарювання, визначеною Господарським кодексом України (суб’єкт мікро-, малого-, середнього або великого підприємництва). За результатами розгляду заяви про державну реєстрацію потужностей операторів ринку Головним управлінням Держпродспоживслужби в Чернівецькій області  ухвалюється рішення про реєстрацію або відмову у ній.

  Також, підписом під заявою оператор ринку підтверджує, що потужність не використовуватиметься для виробництва та/або зберігання харчових продуктів тваринного походження, що потребують отримання експлуатаційного дозволу.

 Потужностям у реєстрі присвоюється особистий реєстраційний номер протягом 15 днів після отримання заяви оператора ринку.

 Фахівці звертають увагу операторів ринку, що харчовий продукт – це речовина або продукт (не перероблений, частково перероблений або перероблений), призначений для споживання людиною. До харчових продуктів належать напої (в тому числі питна вода), жувальна гумка та будь яка інша речовина, що спеціально включена до харчового продукту під час виробництва, підготовки або обробки.

    Тобто всі потужності, об’єкти (магазини, супермаркети, кафе, бари, ресторани, діяльність з доставки готових страв, напоїв, а також кейтерингу, виїзні кухні, аптеки,  та інші), де проводиться реалізація харчових продуктів підлягають державній реєстрації.

    Спеціалісти нагадують,  що відповідно до  ст. 65 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» - встановлена відповідальність операторів ринку за порушення законодавства  про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів. За виробництво,  зберігання  харчових  продуктів на потужностях, незареєстрованих відповідно до вимог законодавства, накладається штраф:

  • на юридичних осіб – у розмірі від 23 до 30  мінімальних заробітних плат 
  • на фізичних осіб – підприємців – у розмірі від 8 до 15 мінімальних заробітних плат.

   Згідно зі ст. 37 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» забороняється обіг харчових продуктів, вироблених на потужностях, які не зареєстровані.

 

 Закликаємо операторів ринку, які не зареєстрували свої потужності, не зволікати з подачею заяв.

 

Більш детальну інформацію стосовно державної реєстрації потужностей Ви зможете отримати за номером телефону: 2-12-51.

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь