Відбулось урочисте вручення посвідчень та нагрудних знаків «Почесний громадянин Сокирянщини»

Дата: 24.08.2022 12:40
Кількість переглядів: 189

Сьогодні, 24 серпня, з нагоди відзначення 31-ї річниці Незалежності України у Сокирянській міській раді відбулось урочисте вручення посвідчень та нагрудних знаків «Почесний громадянин Сокирянщини» найближчим людям Героїв російсько-української війни, які родом із Сокирянщини та проживали тут. Участь в урочистостях взяли рідні та близькі захисників, міський голова Василь Козак, секретар міської ради Любов Степаненко, заступники міського голови Іван Гангал та Оксана Бабій, керуюча справами виконавчого комітету Ауріка Мойсеєнко, начальник другого відділу Дністровського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Іван Серебрянський, старости населених пунктів громади та представники правоохоронних органів.

Захід розпочався із звучання Державного Гімну України та хвилини мовчання в пам'ять про тих, хто поліг за Україну…

Як повідомлялося раніше, звання «Почесний громадянин Сокирянщини» присвоєно Герою України Роману Мамавку, який продовжує боронити терени Батьківщини у «гарячих точках», а також 18-ти загиблим воїнам, які проживали у різних куточках нашої громади: Вірі Анатій, Андрію Боднарюку, Віктору Василіці, Івану Гаю, Миколі Гиренку, Борису Грізі, Сергію Дерену, Ігорю Жуку, Степану Загребельному, Віктору Кишці, Владиславу Кліщуку, Руслану Колодію, Максиму Кравцю, Василю Мікіріну, Анатолію Солов’ю, Віктору Урсулу, Петру Шкуті, Михайлу Яжуку.

«Я хочу, щоб ім'я кожного жителя громади, який віддав своє життя захищаючи рідну землю, залишилось у пам'яті нащадків навіки. Тому разом з депутатами міської ради ми прийняли рішення присвоїти загиблим Героям звання «Почесний громадянин Сокирянщини» - зазначив міський голова Василь Козак.

«Сьогодні незалежність дається нам надзвичайно високою ціною – ціною людського життя, яку нічим не виміряти!» - зауважив Василь Козак та подякував батькам, дружинам, чоловіку та дітям наших захисників та захисниці. Василь Васильович наголосив, що за будь-яких ситуацій вони можуть звернутись до Сокирянської міської ради та отримати підтримку керівництва громади.

За станом здоров’я мати Віктора Василіки не змогла завітати на урочисте вручення, тож міський голова разом із старостою Вітрянського старостинського округу Михайлом Зелінським відвідали жінку вдома та вручили відзнаку сина.

Також, в ході заходу Подяки синів від однієї із військових частин Збройних сил України та Подяки Сокирянської міської ради і другого відділу Дністровського територіального центру комплектування та соціальної підтримки отримали батьки жителів Сокирянщини, які чесно і сумлінно виконують свій військовий обов’язок із захисту суверенітету і територіальної цілісності України. На урочистості завітали батьки Станіслава Романюка, Сергія Мельничука, Володимира Романюка, Андрія Зяблюка, Дмитра Трачука, Володимира Іваненка.

Дякуємо нашим відважним землякам за надійний захист, дякуємо за сміливість та відвагу!

Як найсильніший оберіг - прозвучала молитва за Україну…

Слава Україні! Слава її Героям!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь