Встановлено порядок організації харчування вихованців та учнів закладів дошкільної та загальної середньої освіти громади

Дата: 26.08.2022 16:19
Кількість переглядів: 800

Про організацію харчування учнів та вихованців закладів загальної середньої та дошкільної освіти громади йшлося в ході чергової двадцятої сесії Сокирянської міської ради восьмого скликання, яка днями відбулась у міській раді під головуванням міського голови Василя Козака.

Керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про освіту», «Про дошкільну освіту», «Про повну загальну середню освіту» та Законом «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей внутрішньо переміщених осіб» міська рада встановила вартість харчування учнів 1-4 класів у розмірі 40 грн., для учнів 5-11 класів – 55 грн., для вихованців закладів дошкільної освіти від 1-го до 4-х років – 55 грн., від 4-х до 6-ти років – 65 грн. - на день. Як пояснює начальник відділу освіти Галина Рябко, вартість харчування для кожної вікової категорії різна оскільки різняться норми, передбачені для дітей відповідного віку.

За рішенням сесії безкоштовним гарячим харчуванням будуть забезпечені учні та вихованці, які входять до категорії дітей-сиріт та  дітей, позбавлених батьківського піклування,  юні жителі громади з особливими освітніми потребами, які навчаються в спеціальних та інклюзивних класах, а також дітки з числа внутрішньо переміщених осіб.

Також, за рахунок бюджетних коштів харчуватимуться  учні та вихованці, з числа осіб визначених Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і ті,  які входять до категорії сімей, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та діти, які виховуються у малозабезпечених сім’ях.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь