Вирішується питання облаштування житла, де зможуть оселитися громадяни, які прибувають із інших областей України

Дата: 31.08.2022 16:57
Кількість переглядів: 102

Сокирянщина продовжує бути прихистком для тисяч громадян, які вимушені були покинути власні домівки через бойові дії та шукати більш безпечного місця для проживання.

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Сокирянська громада прийняла майже 6 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Через різні життєві обставини  громадян - їх кількість постійно змінюється. Наразі ж близько 2 тис.  людей проживають в приватних домогосподарствах, а також на базі закладів, які перебувають у власності релігійних організацій, готелях та садибах.

Станом на сьогодні, 15 внутрішньо переміщених осіб тимчасово мешкають на базі Братанівського навчально-виховного комплексу. Тут  для громадян забезпечено безкоштовне триразове харчування, освітлення та відповідні теплові режими. Ще у двох закладах освіти громади створено відповідні умови для проживання  людей, які потребують підтримки.

Наразі, Сокирянська міська рада продовжує працювати над тим, аби облаштувати житло для якомога більшої кількості  осіб із вказаної категорії.

Зокрема, як повідомлялося раніше, колишнє хірургічне відділення Сокирянської районної лікарні заплановано реконструювати для облаштування помешкання медикам, які прибули із зони проведення бойових дій та працюють на базі КНП «Сокирянська лікарня».

Також, міською радою вирішується питання реалізації проекту комунального підприємства «Комунальник», який передбачає будівництво житла, де можна буде розмістити 450 сімей.

Окрім того, в ході дев’ятнадцятої  сесії Сокирянської міської ради восьмого скликання, депутатами ухвалено рішення підтвердити право комунальної власності на один із об’єктів нерухомого майна, що розташований на території Коболчинського старостинського округу. Це двоповерхова будівля, яка вже тривалий час не використовується за призначенням. Будинок придатний для проживання, однак потребує часткового ремонту. За розпорядженням міського голови Василя Козака фахівцями здійснюються роботи щодо підрахування витрат на оновлення приміщення, де зможуть оселитися внутрішньо переміщені особи.

Варто зазначити, що за наявності необхідних речей, Сокирянська міська рада по можливості намагається забезпечувати всім необхідним громадян, які прибувають на територію громади із зони проведення активних бойових дій та мають крайню потребу у отриманні допомоги.

Всіляко підтримують внутрішньо переміщених осіб і пересічні жителі громади.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь