В Сокирянській міській раді розглянуто питання перейменування вулиць

Дата: 02.09.2022 16:43
Кількість переглядів: 415

Сьогодні, 02 вересня, під головуванням першого заступника міського голови Івана Гангала відбулось засідання комісії з упорядкування найменувань вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів, мостів та інших споруд, розташованих у населених пунктах Сокирянської міської територіальної громади. Зауважимо, що керуючись Законом України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» та Законом України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», вказану комісію було утворено відповідно до розпорядження Сокирянського міського голови Василя Козака.

Участь в роботі взяли  секретар міської ради Любов Степаненко, заступник міського голови Оксана Бабій, керуюча справами виконавчого комітету Ауріка Мойсеєнко, керівники профільних структурних підрозділів міської ради, старости населених пунктів громади та представники старостинських округів.

На порядку денному розглянуто пропозиції, отримані в ході проведення громадського обговорення переліку вулиць, які підлягають перейменуванню відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Перелік вулиць, які підлягають перейменуванню було попередньо оприлюднено у газеті «Дністрові зорі» від 30.06.2022 року, а також на офіційному вебсайті Сокирянської міської ради.

Після дотримання процедури громадського обговорення терміном у два місяці, жителями та старостами округів громади було надано пропозиції щодо перейменування 119 вулиць у 13-ти старостинських округах. Також надійшли пропозиції і від жителів міста Сокиряни, де запропоновано змінити 15 назв.

Відтак, членами вказаної комісії ухвалено рішення погодити  назви вулиць, які підлягають перейменуванню,  з урахуванням внесених в ході обговорення пропозицій. Проект рішення, а також перелік вулиць буде винесено на розгляд депутатів Сокирянської міської ради.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь