Обговорено особливості використання земель на території громади

Дата: 14.09.2022 17:40
Кількість переглядів: 409

Сьогодні, 14 вересня, відбулась робоча зустріч Сокирянського міського голови Василя Козака із народним депутатом України Валерієм Божиком щодо особливостей оподаткування земельних ділянок, які використовуються без правовстановлюючих документів. Спільно із першим заступником міського голови Іваном Гангалом та начальником відділу регулювання земельних відносин та екології міської ради Наталею Ожеван обговорено особливості використання земель  на території громади з урахуванням змін до законодавства та в у мовах правового режиму воєнного стану.

Як зауважив міський голова Василь Козак, у зв’язку із запровадженням правого режиму воєнного стану по всій території України, було припинено проведення планових та позапланових заходів державного контролю за дотриманням законодавства у відповідній сфері, тоді як міська рада, відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин», ще у 2021 році отримала низку функцій здійснення державного контролю за використанням та охороною земель.

Тож наразі, у зв’язку із мораторієм, відсутні важелі впливу на недобросовісних користувачів земельними ділянками, які не оформили відповідну документацію.

Відтак, народний депутат України Валерій Божик висловив готовність  сприяння вирішення даного питання на законодавчому рівні. Валерій Іванович зазначив, що дана проблема є актуальною для всіх територіальних громад України, тож її варто внести на розгляд відповідних профільних комітетів Верховної Ради України.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь