Розглянуто питання організації харчування у закладах освіти громади

Дата: 21.09.2022 11:34
Кількість переглядів: 179

Про організацію харчування окремих категорій дітей у закладах освіти громади у 2022-2023 навчальному році йшлося в ході чергового засідання виконавчого комітету, яке днями відбулось у міській раді.

Як повідомлялося раніше, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.02.2021 р. «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»,  безкоштовним гарячим харчуванням забезпечені учні та вихованці, які входять до категорії дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, юні жителі громади з особливими освітніми потребами, які навчаються в спеціальних та інклюзивних класах, а також дітки з числа внутрішньо переміщених осіб. Також, за рахунок бюджетних коштів харчуються учні та вихованці, з числа осіб визначених Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і ті, які входять до категорії сімей, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та діти, які виховуються у малозабезпечених сім’ях (згідно з довідками з управління соціального захисту населення). Наразі, це 351 дитина.

Окрім того, рішенням сесії Сокирянської міської ради, безкоштовно в закладах освіти громади також можуть харчуватися діти, які проживають в сім’ях, що опинились у складних життєвих обставинах. На території Сокирянської територіальної громади виявлено 379 дітей, з сімей, в яких склалися важкі матеріально-побутові умови проживання. Члени виконавчого комітету затвердили  список вихованців закладів освіти, які отримуватимуть безкоштовне гаряче харчування у цьому навчальному році.

Всього ж безкоштовним гарячим харчуванням охоплено 730 школярів та вихованців дитячих садочків.

Нагадаємо, у зв'язку з подорожчанням продуктів, міська рада встановила вартість харчування учнів 1-4 класів у розмірі 40 грн., для учнів 5-11 класів – 55 грн., для вихованців закладів дошкільної освіти від 1-го до 4-х років – 55 грн., від 4-х до 6-ти років – 65 грн. на день. Однак, варто зауважити, що розмір батьківської плати за харчування дітей у дошкільних закладах освіти міста Сокиряни становить 60 % від суми, у сільських освітніх установах громади батьки сплачують 40 % від вартості харчування дитини за день. Решта витрат на продукти здійснюється за кошти місцевого бюджету.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь