У Сокирянській громаді перейменовано низку вулиць відповідно до чинного законодавства

Дата: 13.10.2022 12:03
Кількість переглядів: 785

В ході двадцять першої сесії Сокирянської міської ради восьмого скликання, яка відбулась днями, депутатами  розглянуто питання перейменування вулиць та провулків у населених пунктах Сокирянської громади.

Як повідомлялося раніше, керуючись Законом України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» та Законом України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», розпорядженням міського голови Василя Козака було утворено комісію  з упорядкування найменувань вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів, мостів та інших споруд, розташованих у населених пунктах Сокирянської міської територіальної громади.

Вказаною комісією було розглянуто пропозиції, отримані в ході проведення громадського обговорення переліку вулиць, які підлягають перейменуванню відповідно до норм чинного законодавства. Перелік вулиць, які підлягають перейменуванню було попередньо оприлюднено у газеті «Дністрові зорі» від 30.06.2022 року, а також на офіційному вебсайті Сокирянської міської ради.

Після дотримання процедури громадського обговорення, жителями та старостами округів громади було надано пропозиції щодо перейменування 119 вулиць у 13-ти старостинських округах. Також надійшли пропозиції і від жителів міста Сокиряни, де було запропоновано змінити 15 назв.

Обговоривши запропоновані зміни, депутатами ухвалено рішення перейменувати 128 вулиць, які знаходяться на території Сокирянської громади.

Зі списком перейменованих назв, затверджених рішенням двадцять першої сесії Сокирянської міської ради восьмого скликання, можна ознайомитись на офіційному вебсайті Сокирянської територіальної громади, перейшовши за посиланням  https://sokyryanska-gromada.gov.ua/provedennya-gromadskogo-obgovorennya-pitannya-perejmenuvannya-vulic-na-teritorii-naselenih-punktiv-sokiryanskoi-miskoi-teritorialnoi-gromadi-14-50-04-/

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь