Від початку року в рамках Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян "Турбота" розглянуто близько двох сотень звернень громадян

Дата: 13.10.2022 15:21
Кількість переглядів: 212

З метою підтримки найбільш вразливих верств населення, рішенням другої сесії Сокирянської міської ради восьмого скликання затверджено Комплексну програму соціальної підтримки окремих категорій громадян «Турбота» на 2021 -2023 роки.   Відповідно до вказаної програми, за рахунок коштів місцевого бюджету передбачено надання одноразової грошової допомоги громадянам, у яких склалися (з незалежних від них причин) обставини, внаслідок яких вони потребують матеріальної підтримки.

Зазначена грошова допомога надається громадянину один раз протягом календарного року. Фінансування допомоги здійснюється в межах бюджетних призначень на відповідний рік. На 2022 рік, з уточненням до бюджету, затверджено 400 тис. грн. на виплату вказаних видатків.

Виконавчий комітет міської ради розглядає усі звернення жителів територіальної громади. Так, лише з січня 2022 року грошову допомогу надано 100 громадянам, які мають онкологічні захворювання та 81 жителю громади, який  має інші хронічні захворювання. 

Окрім того, в умовах війни росії проти України, ухвалено рішення щодо  виплати одноразової матеріальної допомоги сім'ям військових, які загинули захищаючи територіальну цілісність і незалежність держави, у розмірі 10 тисяч гривень. Ці видатки також передбачено в рамках Комплексної програми «Турбота». Наразі,  допомогу на поховання вже надано 20 сім’ям військовослужбовців, які полягли у російсько-українській війні та були вихідцями із Сокирянщини.

Варто зауважити, що окрім видатків, передбачених Комплексною програмою соціальної підтримки окремих категорій громадян «Турбота» на 2021 -2023 роки, за рахунок коштів місцевого бюджету також здійснюється компенсація вартості медичних препаратів пільговим категоріям громадян у разі амбулаторного лікування. На вказані потреби до бюджету нинішнього року  було закладено трохи більше 650 тис. грн. З них, майже 540 тисяч гривень спрямовано на придбання ліків за пільговими рецептами, в тому числі і наркотичних препаратів,  для онкохворих жителів громади.

Всі зазначені видатки здійснюються з місцевого бюджету, рівень наповнення якого напряму  залежить від повноти сплати громадянами та підприємствами податків та зборів. Варто розуміти, що в умовах воєнного стану вкрай важливо, аби кожен громадянин вчасно та прозоро сплачував передбачені законом фінансові зобов'язання та податки, адже кошти сплачені до бюджетів різних рівнів  - запорука економічної стабільності держави, яка наразі дає відсіч агресору, а також стабільного функціонування громади та наповнення місцевого бюджету на утриманні якого перебувають різні сфери життєдіяльності, в тому числі і підтримка пільгових категорій населення.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь