Для потреб 8 – ої державної пожежно-рятувальної частини головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області придбано компресор для заправки апаратів захисту органів дихання стисненим повітрям

Дата: 24.10.2022 11:06
Кількість переглядів: 145

Фото без опису

Компресор високого тиску для генерування стисненого повітря  - надзвичайно необхідне для забезпечення пожежно-рятувальних підрозділів обладнання, так як воно служить для наповнювання стисненим повітрям апаратів захисту органів дихання рятувальників. Такі апарати рятувальниками використовуються під час ліквідації пожеж в місцях непридатних для дихання без спеціальних засобів захисту (приміщення із сильним задимленням, підвали тощо).

Як пояснює начальник Дністровського районного відділу головного управління ДСНС України у Чернівецькій області, підполковник служби цивільного захисту Сергій Селезньов, компресор використовується для заправлення стисненим повітрям балонів в апаратах захисту органів дихання. Раніше, аби заправити киснем маски для рятувальників, необхідно було возити все обладнання до міста Хотин чи до селища міського типу Кельменці, що дуже ускладнювало роботу пожежно-рятувального підрозділу та значно збільшувались фінансові витрати на обслуговування даного обладнання.

Придбаний компресор дозволить оперативно та безперебійно забезпечити заправку стисненим повітрям апаратів захисту рятувальників не тільки  Сокирянської громади, але й рятувальників міста Новодністровськ, що, в свою чергу, призведе до більш ефективного реагування на надзвичайні ситуації.

Переважну частину коштів на придбання обладнання, за рішенням депутатів Сокирянської міської ради, спрямовано з бюджету Сокирянської міської територіальної громади. Так, на вказані потреби виділено субвенцію у розмірі 120 тисяч гривень.

Компресор високого тиску РЕ 100, виробництва німецького підприємства BAUER – компактна, мобільна та якісна техніка, яку можна використовувати  як стаціонарно так і мобільно, так як дане обладнання можна доставити до місця надзвичайної ситуації навіть легковим автомобілем, що надасть змогу дозаправляти апарати захисту органів дихання прямо на місці виникнення надзвичайної ситуації, що, в свою чергу, значно знизить фінансові затрати держави.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь