Для потреб 8 – ої державної пожежно-рятувальної частини головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області придбано компресор для заправки апаратів захисту органів дихання стисненим повітрям

Дата: 24.10.2022 11:06
Кількість переглядів: 141

Фото без опису

Компресор високого тиску для генерування стисненого повітря  - надзвичайно необхідне для забезпечення пожежно-рятувальних підрозділів обладнання, так як воно служить для наповнювання стисненим повітрям апаратів захисту органів дихання рятувальників. Такі апарати рятувальниками використовуються під час ліквідації пожеж в місцях непридатних для дихання без спеціальних засобів захисту (приміщення із сильним задимленням, підвали тощо).

Як пояснює начальник Дністровського районного відділу головного управління ДСНС України у Чернівецькій області, підполковник служби цивільного захисту Сергій Селезньов, компресор використовується для заправлення стисненим повітрям балонів в апаратах захисту органів дихання. Раніше, аби заправити киснем маски для рятувальників, необхідно було возити все обладнання до міста Хотин чи до селища міського типу Кельменці, що дуже ускладнювало роботу пожежно-рятувального підрозділу та значно збільшувались фінансові витрати на обслуговування даного обладнання.

Придбаний компресор дозволить оперативно та безперебійно забезпечити заправку стисненим повітрям апаратів захисту рятувальників не тільки  Сокирянської громади, але й рятувальників міста Новодністровськ, що, в свою чергу, призведе до більш ефективного реагування на надзвичайні ситуації.

Переважну частину коштів на придбання обладнання, за рішенням депутатів Сокирянської міської ради, спрямовано з бюджету Сокирянської міської територіальної громади. Так, на вказані потреби виділено субвенцію у розмірі 120 тисяч гривень.

Компресор високого тиску РЕ 100, виробництва німецького підприємства BAUER – компактна, мобільна та якісна техніка, яку можна використовувати  як стаціонарно так і мобільно, так як дане обладнання можна доставити до місця надзвичайної ситуації навіть легковим автомобілем, що надасть змогу дозаправляти апарати захисту органів дихання прямо на місці виникнення надзвичайної ситуації, що, в свою чергу, значно знизить фінансові затрати держави.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь