На базі Чернівецької обласної клінічної лікарні почало функціонувати відділення інтервенційної кардіології та кардіохірургії

Дата: 25.10.2022 15:14
Кількість переглядів: 142

Фото без опису

Участь у відкритті відділення взяли народні депутати України Валерій Божик та Володимир Козак, Сокирянський міський голова Василь Козак, голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко, голова Чернівецької обласної військової адміністрації Руслан Запаранюк.

Ознайомив гостей з особливостями функціонування підрозділу та основними напрямками його діяльності генеральний директор лікарні Дмитро Домбровський.

У відділенні цілодобово зможуть надавати допомогу хворим з гострим інфарктом міокарда та іншими серцевими і судинними патологіями. Воно розраховане на 15 ліжок. Тут створено комфортні умови для перебування пацієнтів.

Підрозділ створили цьогоріч на початку вересня. Тут працюють досвідчені фахівці, які можуть надати ургентну допомогу хворим із гострим інфарктом міокарда. У відділенні, завдяки державній програмі «Розвиток системи екстреної медичної допомоги та модернізація і оновлення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я», встановлено сучасну ангіографічну систему Siemens Artis One, аналогів якої немає на території Чернівецької області. Вона допоможе виявляти і лікувати патології судин різних органів і систем.

Медичний персонал установи пройшов відповідне профільне навчання для того, аби надавати якісну медичну допомогу хворим з гострим інфарктом міокарда та іншими серцевими і судинними патологіями.

В умовах сьогодення значно збільшується кількість пацієнтів з серцево - судинними, онкологічними, неврологічними захворюваннями. Відтак, наявність відділення інтервенційної кардіології та кардіохірургії є надзвичайно необхідним та важливим як для жителів Чернівецької області, так і для українців, які прибули на Буковину з областей, де тривають бойові дії.

Фото Чернівецької обласної ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь