Про облаштування житла для внутрішньо переміщених осіб на території Сокирянської громади йшлося в ході зустрічі міського голови Василя Козака з народними депутатами України Валерієм Божиком та Володимиром Козаком

Дата: 28.10.2022 10:41
Кількість переглядів: 118

Фото без опису

Зокрема, народні депутати відвідали приміщення в селі Коболчин, яке передбачається реконструювати під житло для громадян, які прибувають на територію громади з інших областей України.

«Відповідно до схеми планування, заклад має всі необхідні для проживання людей приміщення. Для забезпечення належних умов проживання внутрішньо переміщених осіб необхідно замінити застарілу та виведену з ладу систему опалення, замінити та відновити систему енергопостачання та водопостачання. Окрім того, потребують додаткового облаштування санвузли та ванні кімнати» - пояснює міський голова Василь Козак.

«Ми працюємо над тим, аби якомога оперативніше завершити всі роботи, адже наближається зима і спрогнозувати, яка кількість людей прибуде неможливо, а ми маємо бути готові допомогти людям» - додає Василь Васильович.

Окрім того, відвідано об'єкт в місті Сокиряни, який планується переоблаштувати під житло для медиків, які прибули із областей, де тривають бойові дії та планують залишить працювати в громаді.

«Ми передбачаємо під ці потреби приміщення колишнього хірургічного відділення Сокирянської лікарні. Минулого року, за кошти місцевого бюджету, нам вдалось замінити покрівлю установи та частково облаштувати фасад. Нині, у такий складний час, за кошти місцевого бюджету завершити ремонт приміщення неможливо. Роботи багато та ми не припиняємо шукати можливості, аби завершити їх і забезпечити фахівців, які планують залишитись у громаді, житлом» - зазначає міський голова.

Відтак, за результатами зустрічі обговорено можливі шляхи залучення коштів на реалізацію важливих соціальних проектів, в тому числі і за рахунок іноземних благодійних фондів та організацій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь