З метою ведення обліку землі та контролю за слатою податків на території Сокирянської міської території громади здійснюється інвентаризація земельних ділянок

Дата: 28.10.2022 11:41
Кількість переглядів: 117

Фото без опису

Наразі, фахівці профільних відділів міської ради спільно зі спеціалістами старостинських округів працюють над впорядкуванням земель у всіх населених пунктах громади. В ході оновлення даних щодо обліку земель на території міста Сокиряни, фахівцями виявляються земельні ділянки, відомості про які досі не внесено до Державного реєстру речових прав.

Однією з таких ділянок, стала земельна ділянка комерційного призначення комунальної власності у центрі міста, площею понад 1 га, яка надавалася у постійне користування ТОВ «Радогост» для обслуговування будівель цілісного майнового комплексу. У зв’язку з тим, що частина зазначеного майнового комплексу була відчужена, було проведено інвентаризацію ділянки та внесено оновлені відомості про її існуючий стан.

Варто зауважити, що земля надавалась у постійне користування, при тому вона завжди була власністю громади.

За даними профільних відділів та служб, за землю ТОВ «Радогост» протягом багатьох років не сплачувало податки, або сплачувало частково. Як наслідок - місто не доотримувало значну частину коштів, які можна було спрямувати на покращення інфраструктури чи благоустрій. Поряд з цим, товариство здає в оренду свої приміщення, а також отримує плату з громадян, які реалізують на ринку продукцію власного виробництва.

Фахівці зазначають, що земельну ділянку комерційного призначення, яка є інвестиційно привабливою, необхідно використовувати за призначенням, із забезпеченням відповідних надходжень до місцевого бюджету.

Варто зазначити, що використання землі без належного оформлення прав є порушенням норм земельного законодавства. Фактичні користувачі земельних ділянок зобов'язані оформити документи на право користування такими ділянками у порядку і строки відповідно до чинного законодавства.

Робота в напрямку інвентаризації землі на території громади триває.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь