Як залучати до індустріальних парків інвестиції та сприяти їхній ефективній роботі

Дата: 28.10.2022 09:14
Кількість переглядів: 80

Фото без опису

Про це йшлося на міжвідомчій нараді з питань розвитку індустріальних парків у Чернівецькій області. До участі у роботі долучились народні депутати України Валерій Божик та Володимир Козак, народні депутати України - представники комітету Верховної ради з питань економічного розвитку, керівники органів місцевого самоврядування та виконавчої влади краю, а також керівники підприємств.

Сокирянську міську територіальну громаду у заходів представляв міський голова Василь Козак та начальник відділу економічного розвитку, залучення інвестицій та комунальної власності Андрій Маркевич.

Оскільки Сокирянська міська територіальна громада в числі двох громад Чернівецької області – ініціаторів створення індустріальних парків на своїй території, що нинішнього року внесено до відповідного державного Реєстру України, міський голова Василь Козак презентував учасникам міжвідомчої наради Індустріальний парк «Енергія Буковини», а також основні види галузей виробництва, які планується розвивати на його базі. Йшлося й про основні аспекти, які необхідно забезпечити, аби залучити інвесторів, втому числі і за сприяння народних депутатів України.

Як зауважує народний депутат України, обраний від 204 виборчого округу, Валерій Божик, сьогодні індустріальні парки - це і залучення інвестицій, і відкриття нових робочих місць, і підтримка місцевих підприємців та релокованого бізнесу, і розвиток малого та середнього підприємництва, і розвиток інфраструктури регіону.

Як уже повідомлялось раніше, просторове розміщення індустріального парку «Енергія Буковини» визначено на межі двох населених пунктів: Сербичани та Романківці, на земельних ділянках комунальної власності загальною площею трохи більше 15 га.

Основними галузями, які будуть представлені - деревообробка, переробка та зберігання сільськогосподарської продукції (зернових, зернобобових та фруктово-ягідної сировини), а також пов‘язані із ними виробництва. В планах збудувати і логістичний майданчик для розміщення великовагових автомобілів з перевезення вантажів. За сприятливих обставин, індустріальний парк почне частково функціонувати з 2026 року, а на повну потужність запрацює в 2029-2030 році.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь