Керуюча справами Сокирянської міської ради Ауріка Мойсеєнко взяла участь у робочій поїздці представників місцевих громад Чернівецької області до Румунії

Дата: 28.10.2022 17:02
Кількість переглядів: 140

Фото без опису

Візит відбувся в рамках освітнього проекту Чернівецького регіонального центру підвищення кваліфікації «Організація роботи органів місцевого самоврядування щодо захисту внутрішньо переміщених осіб, які постраждали від збройної агресії» для посадових осіб місцевого самоврядування, за підтримки Фонду Ганса Зайделя в Україні.

 У складі делегації були перший заступник голови Чернівецької обласної ради Микола Гуйтор, сільські та міські голови, працівники виконавчих органів територіальних громад, лідери неурядових організацій.

Учасники зустрілися з румунськими посадовими особами з питань роботи з біженцями війни з України у Сучавській повітовій раді, відвідали неурядову організацію «Salva?i copiii», а також ознайомилися з роботою пунктів прийому біженців у містах Радівці та Сірет, а також у пункті прийому біженців на пункті перетину кордону Порубне-Сірет.

В ході робочої поїздки, учасники делегації мали змогу ознайомитись з особливостями роботи місцевої влади в напрямку надання допомоги біженцям із України. Як пояснюють посадові особи з питань роботи з біженцями війни з України, від початку повномасштабного вторгнення росії, прикордонні румунські міста Сірет та Радівці прийняли близько мільйона українців.

Людям, які змушені рятуватись від війни, надали прихисток, забезпечили харчування, проживання, медичну допомогу, допомогли в отриманні документів. Частина людей, отримавши допомогу, попрямувала далі, частина – досі проживає на території пунктів прийому біженців.

 

Фото Інни Кубай та Чернівецького регіонального центру підвищення кваліфікації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь