На базі КНП «Сокирянська лікарня» відбулась зустріч з представником Міжнародної організації «Лікарі світу» стосовно надання мобільної амбулаторії для здійснення профілактичних медичних обстежень жителів громади

Дата: 02.12.2022 17:40
Кількість переглядів: 190

Сокирянський міський голова Василь Козак, секретар міської ради Любов Степаненко, керуюча справами виконавчого комітету міської ради Ауріка Мойсеєнко, директор КНП «Сокирянська лікарня» Олександр Андрійчук та директор КНП «Сокирянський центр первинної медико-санітарної допомоги» Анастасія Заремська зустрілись з представником Міжнародної організації «Лікарі світу» Stratos Chiotis та депутатами Чернівецької обласної ради Лілія Бортич та Олексієм Грушком.

Йшлося, зокрема, про використання можливостей мобільної амбулаторії, яка надається Міжнародною організацією «Лікарі світу» для роботи у віддалених населених пунктах територіальних громад.

Автомобіль оснащений системами діагностики, забору аналізів, мобільною УЗД-установкою. В залежності від потреб жителів населеного пункту, куди прямуватиме мобільна бригада, входитимуть профільні медичні працівники КНП «Сокирянська лікарня», які здійснюватимуть попередній профілактичний огляд та діагностику мешканців найвіддаленіших куточків громади, в тому числі і ВПО, які з різних причин не мають можливості звернутись до медичного закладу.

«Є люди, особливо це стосується громадян похилого віку, які не завжди мають можливість звернутись для обстеження чи профілактичного огляду до медичного закладу, а ідея використання мобільної амбулаторії полягає в тому, щоб обстежувати таких людей безпосередньо в населеному пункті, де вони проживають, та запобігати виникненню і розвитку різних хронічних хвороб» – пояснює депутат Чернівецької обласної ради Лілія Бортич.

«Обстеження проводитиметься безкоштовно, адже все обладнання, розхідні матеріали та обслуговування апаратури покривається за рахунок фінансової підтримки МО «Лікарі світу», а працюватимуть на базі мобільної амбулаторії фахівці місцевої лікарні» - додає представник благодійної організації Stratos Chiotis.

Як зауважує міський голова Василь Козак, ініціатива дуже хороша і, в першу чергу, корисна для жителів громади. «Ми готові сприяти роботі мобільної амбулаторії – на благо громадян» - додає Василь Васильович.

За результатами зустрічі досягнуто домовленості стосовно необхідності організації роботи мобільної бригади на території Сокирянської громади. Зокрема, найближчим часом буде розроблено графік роботи пересувної амбулаторії в населених пунктах Сокирянщини, а також перелік лікарів, які працюватимуть на її базі.

З графіком роботи та переліком фахівців,які здійснюватимуть обстеження населення буде ознайомлено додатково.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь