Державна служба України з надзвичайних ситуацій наголошує на дотриманні правил безпеки при використанні електрогенераторів

Дата: 09.12.2022 14:43
Кількість переглядів: 139

 

Рекомендації з використання електрогенераторів від ДСНС:

- Генератор необхідно розміщувати ззовні будівлі (бажано під навісом) або в окремому технічному просторому приміщенні з вентиляцією і можливістю провітрювання.

- Відстань від генератора до суміжних об’єктів (будівель, стін з вікнами, автомобілів тощо) – мінімум 6 метрів. Генератор необхідно встановлювати на рівному надійному майданчику.

- Будь-яке пошкодження електричних провідників або обладнання слід усувати негайно.

- Під час підключення генератора до споживачів необхідно дотримуватися відповідної інструкції. Під’єднання повинен здійснювати кваліфікований електрик.

- Слід перевірити технічні характеристики, специфікацію і потужність моделі генератора й перед підключенням одягнути сухий захисний одяг (гумові рукавички, взуття на гумовій підошві, засоби захисту органів зору та слуху).

- Перед пуском генератора перевірте стан електропроводки та усуньте пошкодження, якщо вони є. Електричні елементи генератора слід заземлити. - Уникайте контакту силових контурів генератора з водою й іншими предметами.

- Генератор небажано вмикати в умовах підвищеної вологості, під час дощу або снігу. Варто уникати контакту з елементами генератора, що обертаються.

- Під час роботи електрогенератора контролюйте його технічний стан. У разі виявлення підтікань палива, мастила або сторонніх звуків, що свідчать про його несправність, негайно вимкніть і знеструмте його.

- Пальне та мастило для генератора необхідно зберігати окремо, на відстані не менше 10 м до суміжних об’єктів (будівель, автомобілів) у спеціальних каністрах.

- У разі загорання генератора необхідно повідомити про це ДСНС, знеструмити його, за можливості, локалізувати пожежу первинними засобами пожежогасіння.

 

Користуйтеся обережно!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь