Біль Чорнобиля через 36 років...

Дата: 14.12.2022 15:54
Кількість переглядів: 161

14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Трагічний дзвін минулого, який ми не маємо права забути… Адже 36 років тому Чорнобиль «з’їв» частину України, давши світу важливий урок.

Сьогодні, 14 грудня, коли 36 років тому відбулась здача в експлуатацію об’єкту “Укриття” – саркофагу, який забезпечив зберігання радіоактивних відходів на аварійному четвертому реакторі, у Сокирянській центральній бібліотеці відбувся вечір-спомин, присвячений Дню вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС за участю ліквідаторів катастрофи, які проживають на території громади.  Долучились до зустрічі і секретар міської ради Любов Степаненко, начальник відділу культури і спорту міської ради Євген Пленгей, працівники центральної бібліотеки, учні 9-Б класу Сокирянського ліцею спільно із керівником Майєю Головачук.

Чорнобиль в житті українців – це біль і втрати. Ціною свого життя і здоров’я під великими дозами опромінення ліквідатори зупинили підступного ворога. За що їм щира дяка і шана…

Кожен із запрошених гостей, поділився спогадами про ті страшні події та розповів присутнім про жахливі наслідки радіоактивного опромінення.

У День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС невтомний годинник відрахував хвилину мовчання у пам'ять про тих, хто загинув внаслідок Чорнобильської катастрофи.

«Ваш подвиг неможливо переоцінити – як не можна переоцінити значення того, що ви зробили. Ваш героїзм, патріотизм і професійна майстерність перевірені часом. Ми не маємо права забувати про самопожертву ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які пройшли через усі кола ядерного пекла. Багато з цих людей не дожили до теперішніх днів, віддавши своє життя задля збереження життя і здоров’я майбутніх поколінь» - зазначила секретар міської ради Любов Степаненко.

Наших земляків, які сьогодні вкотре згадали ті жахіття 1986-го, нагороджено Подяками міської ради.

Наразі на території Сокирянської громади проживає 164 ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС.

«Час не заколисує рани. Не минув біль Чорнобиля. І наш святий обов’язок у цей складний час – пам’ятати про кожного, чию долю обпік Чорнобильський вогонь, пам’ятати про наших краян, хто віддав життя, захищаючи планету» -  звернулась до присутніх директор Централізованої бібліотечної системи Оксана Георгіян.

Сьогодні ми згадуємо тих, хто усвідомлено і жертовно віддав за нас своє життя у ядерному котлі, зупинили розповсюдження катастрофи не тільки для всієї України, але і для інших держав.

Низький уклін всім ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській атомній електронній станції.

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь