Нові автоматичні послуги для вимушених переселенців у Дії

Дата: 16.12.2022 11:17
Кількість переглядів: 118

Перша – зміна місця проживання, якщо ви переїхали до іншого міста України. Друга – скасування статусу ВПО, якщо ви повернулися на місце постійного проживання. 

Більше не потрібно чекати на рішення держслужбовця чи повторно ходити в держоргани у разі помилки в заявах. Це значно економить час, прибирає людський фактор та можливість отримати відмову в послузі без вагомої причини.

Послуги працюють повністю автоматично. Заявки обробляються онлайн. Отримати послуги можна, як завжди, в кілька кліків, без зайвих довідок і додаткового оформлення в держорганах. Для цього просто натисніть на меню своєї довідки ВПО в Дії та виберіть необхідну послугу – Змінити адресу фактичного проживання або скасувати статус ВПО.

Раніше, щоб отримати послуги для внутрішньо переміщених осіб, необхідно було йти до органів соціального захисту або ЦНАП в тому населеному пункті, де ви тимчасово перебуваєте. При цьому при кожному переїзді робити це заново. Зараз же такої потреби немає. 

Скористатися послугами можуть українці, які мають довідку ВПО в Дії. 

Також зверніть увагу, що для зміни місця реєстрації ВПО необхідно фізично перебувати на місці тимчасового місця проживання, щоб підтвердити геолокацію.

Послуга реалізується Мінцифрою спільно з Міністерством соціальної політики України за підтримки «Проєкту підтримки Дія», який впроваджується UNDP Ukraine / ПРООН в Україні за підтримки Швеції.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь