Освітяни громади зібралися на засіданні чергової колегії

Дата: 12.01.2023 17:54
Кількість переглядів: 137

Сокирянський міський голова Василь Козак взяв участь у засіданні колегії відділу освіти міської ради, яке відбулось сьогодні, 12 січня, за участю секретаря міської ради Любові Степаненко, начальника відділу освіти Галини Рябко, голови профспілки працівників освіти Сокирянської та Вашковецької громад Анатолія Полонки, директорів навчальних закладів громади.

На порядку денному розглянуто низку важливих для функціонування галузі питань.

Зокрема, обговорено стан організації харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти громади. «Моя принципова позиція, щоб діти в школах і садочках харчувались повноцінно і збалансовано» - наголосив міський голова Василь Козак. Василь Васильович зауважив на посиленні уваги щодо харчування дітей батьки яких не мають можливості належно подбати про повноцінну їжу для малечі.

За даними фахівців відділу освіти міської ради, наразі безкоштовним харчуванням охоплено 679 учнів шкіл та вихованців дитсадків громади.  Серед яких значну частину становлять діти із сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Як зауважила начальник відділу освіти Галина Рябко, минулий 2022-й рік став важким для всіх українців, військова агресія росії проти України вплинула на всі сфери, в тому числі й на організацію харчування у закладах освіти громади. Перша проблема яка виникла – це стрімке підвищення цін на продукти харчування, що призвело до збільшення вартості харчування для учнів 1-4 класів у розмірі 40 грн. на 1 особу, для учнів 5-11 класів – 55 грн., для вихованців закладів дошкільної освіти від 1-го до 4-х років – 55 грн., від 4-х до 6-ти років – 65 грн. на день.

За результатами розгляду вищевказаного питання міський голова Василь Козак дав відповідні доручення освітянам та наголосив на якісній організації меню у шкільних їдальнях. Особливу увагу міський голова звернув на необхідність здійснення чіткого контролю за якістю продуктів, які надаються постачальниками, наявність відповідних документів, що засвідчують їх якість.    

В ході засідання колегії йшлося також про стан медико-санітарного забезпечення в закладах освіти громади та обговорено стан розгляду звернень громадян  у відділ освіти міської ради.

На завершення міський голова подякував освітянській родині громади за те, що гідно тримають свій фронт та всіляко допомагають нашим воїнам.

Приємні та надзвичайно зворушливі вітання звучали у виконанні вихованців центру творчості дітей та юнацтва.

  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь