"Ми єдині - в цьому сила!"

Дата: 20.01.2023 14:20
Кількість переглядів: 181

«Ми єдині – в цьому сила» - під таким гаслом сьогодні, 20 січня, у Центральній бібліотеці міста Сокиряни відбулась година державності, приурочена Дню Соборності України, який традиційно відзначатимемо 22 січня.

 

Перейнятися атмосферою історичної минувшини, дізнатися багато нового та пізнавально провести час  завітали учні закладів загальної середньої освіти міста Сокиряни та студенти вищих навчальних закладів – вихідці із Сокирян.

Про становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який був глибоко історично мотивований і спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу, учасникам заходу повідала ведуча Анастасія Кружкіна.

 

Неймовірно змістовно та цікаво про історичний шлях українського народу до незалежної соборної держави та про те, як у різні періоди Україна виборювала своє майбутнє, присутнім розповіла вчитель історії Сокирянського ліцею Людмила Миколаївна Кучерява.

 

«День Соборності України – одне з найважливіших свят нашої країни, яке покликане нагадати нам про єдність і незалежність українського народу. Ми на своїй землі, і за нами правда, за нами Бог, у нас велика сила і міць і, звичайно ж, віра в нашу Перемогу» - зазначила директор Центральної бібліотеки Оксана Георгіян.

 

Проникливі вірші про Україну присутнім продекламували Аріанна Калабалик, Влада Дехтяр та Андрій Савчук.

 

Для відвідувачів працівники бібліотеки підготували також книжкову виставку, на якій представлені книги, що вміщують документи і матеріали, які висвітлюють важливу в історії Батьківщини  дату.

 

День Соборності України – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.  Ідея соборності була й залишається базовою національною цінністю українців.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь