Відбулось засідання адмінкомісії при виконавчому комітеті міської ради

Дата: 01.02.2023 16:12
Кількість переглядів: 170

Сьогодні, 01 лютого, під головуванням першого заступника міського голови Івана Гангала, за участю секретаря міської ради Любові Степаненко, керуючої справами виконавчого комітету Ауріки Мойсеєнко відбулось засідання адміністративної комісії.

 

На порядок денний було винесено справи про адміністративні правопорушення, передбачені статтею 152 КУпАП.

 

Зокрема,  до адміністративної відповідальності притягнуто жителя громади, який самовільно здійснив видалення зеленого насадження, яке проростало на землях комунальної власності, чим порушив норми і правила у сфері благоустрою.  

 

Нагадаємо, законодавством передбачені випадки видалення зелених насаджень. Зокрема, зелені насадження видаляються у разі: знесення аварійних, сухостійних і фаутних дерев, а також самосійних і порослевих дерев з діаметром кореневої шийки не більш як 5 сантиметрів; ліквідації аварійної ситуації на інженерних мережах населеного пункту; відновлення світлового режиму в житловому приміщенні, що затіняється деревами; проведення ремонтних та експлуатаційних робіт в охоронній зоні повітряних ліній електропередачі, на трансформаторній підстанції і розподільному пункті системи енергопостачання, мережі водо-, теплопостачання та водовідведення, телекомунікаційній і кабельній електромережі; досягнення деревом вікової межі; ліквідації наслідків стихійного лиха, аварійної та надзвичайної ситуації.

 

Видалення зелених насаджень може здійснюватися лише після отримання ордеру, який посвідчує право на проведення таких робіт. Документ видається виконавчим комітетом міської ради.

 

Відтак, на громадянина накладено штраф у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Ще одна розглянута справа стосувалася жителя громади, який на об’єкті благоустрою (придорожній смузі) самовільно побудував та облаштував вигрібну яму.

За вчинення відповідного правопорушення передбачена відповідальність у вигляді штрафу від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Детально вивчивши всі наявні матеріали, члени комісії ухвалили рішення накласти на  порушника адміністративне стягнення у розмірі 850 грн.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь