Правоохоронці закликають неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху у зимовий період

Дата: 08.02.2023 10:03
Кількість переглядів: 175

Правоохоронці звертають увагу пішоходів та водіїв не нехтувати своєю безпекою, адже дорога взимку найнебезпечніша, тому дотримання простих правил дорожнього руху допоможуть уникнути трагічних наслідків.

Ожеледь, заметіль і туман суттєво ускладнюють дорожній рух і створюють небезпечні аварійні ситуації. За таких умов на вулиці треба бути особливо уважним і не переоцінювати своїх можливостей.

Поліцейські наголошують буковинцям та гостям краю про необхідність бути пильними на дорогах, а також у жодному разі не порушувати Правила дорожнього руху!

На слизькій дорозі водіям варто дотримуватися безпечної дистанції та швидкості, не допускати раптової зміни напрямку руху транспортного засобу та уникати різких маневрів. Це може призвести до втрати керованості й перекидання автомобіля. У автівках повинні бути включені денні ходові вогні, або ближнє світло фар, а під час зупинки – аварійна світлова сигналізація. При наближені до пішохідних переходів максимально зменшити швидкість руху, здійснити повну зупинку транспортного засобу та пропустити пішоходів.

Пішоходи теж повинні бути максимально обережними й пам’ятати про зимові небезпеки. Майте на увазі, що на слизькій дорозі гальмівний шлях транспортних засобів збільшується в декілька разів. А тому рухомі авто краще пропустити і вже потім переходити дорогу.

Також варто подбати про світлоповертаючі елементи на верхньому одязі, які зроблять вас помітними у темряві та в умовах поганої видимості. Навіть якщо дуже поспішаєте – не біжіть, а обережно йдіть. Не відволікайтеся на розмови по телефону, користування іншими гаджетами й переконайтеся, що капюшон не закриває вам огляду.

Співробітники поліції закликають всіх водіїв і пішоходів бути відповідальними й неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху.

Пам’ятайте: саме від вас залежить безпека та життя кожного учасника дорожнього руху.

Джерело: Офіційний вебсайт Головного управління Національної поліції у Чернівецькій області

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь