До уваги!

Дата: 10.02.2023 15:12
Кількість переглядів: 206

 

Відділ безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Дністровського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області інформує про отримання інформаційного повідомлення через систему швидкого оповіщення по харчових продуктах та кормах (RASFF) стосовно виявлення перевищення максимально допустимих рівнів афлатоксинів (В1 та сумарної кількості В1, В2, G1 і G2) в бразильському горіху, що експортувався з Бразилії (експортер: AMENDOPERES LTDA, Brazil; трейдер: ROTTERDAM CUSTOMS SERVICES B.V., Netherlands) до України (одержувач: ТзОВ «КРІОЛІТ-Д», вул. Океанська, 4, м. Дніпро).

      З метою недопущення в обіг такої  продукції, відділ безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Дністровського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в  Чернівецькій  області доводить до відома операторів ринку щодо обов’язку вилучати, або відкликати у встановлених законом випадках, та письмово інформувати компетентний орган про виявлені невідповідності та вжиті заходи (ст.20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»).

  Зокрема, у разі виявлення вищезазначеної продукції в обігу на території громади , необхідно негайно інформувати  за адресою:

  • вул. Центральна, 67, м. Сокиряни,  тел. (03739) 2-12-51.

  Довідково: Афлатоксини — клас природних мікотоксинів, що виробляються багатьма видами грибків роду Aspergillus. Вони є токсичними і канцерогенними речовинами. Афлатоксини утворюються тільки під час росту грибів.

Деталі повідомлення RASFF можна переглянути на офіційній сторінці RASFF Portal Європейської Комісії (https://webgate.ec.europa.eu/rasff-window/screen/search).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь