«Їх дух незламний та безсмертний…»

Дата: 20.02.2023 14:28
Кількість переглядів: 152

Пам'ять відважних Героїв, які загинули під час Революції Гідності в Києві, ми вшановуємо щорічно, ось вже дев’ять років поспіль. Саме Небесна Сотня своїм життям викупила свободу мільйонів українців і дала шанс збудувати нову, демократичну, правову державу. Ці люди змінили хід історії, не дали диктатурі вкорінитися у нашій країні та показали світові всю силу, стійкість і незламність української нації.

З метою вшанування подвигу незламних українців, сьогодні, 20 лютого, на базі Центральної бібліотеки  Сокирянської міської ради, за участю учнів Сокирянського ліцею, відбувся вечір-реквієм, присвячений Дню Героїв Небесної Сотні.

Гостем заходу став учасник подій на Майдані та бойових дій в Афганістані, учасник антитерористичної операції, підполковник запасу Олексій Васильович Якушевський.  Олексій Васильович поділився спогадами про перебування на Майдані, про оборону територій, яку тримали не один день, про побратимів, біль та страх в очах мітингувальників. Він продемонстрував учасникам зустрічі майданівські перепустки, фотографії, бейджики, замітки, прапори з автографами майданівців, власні нагороди та численні подяки.

До участі у тематичному заході долучилась також волонтер Світлана Шевчук, яка сьогодні, у час повномасштабної війни, займається організацією активної підтримки наших мужніх воїнів, які обороняють рідну землю від російських окупантів.

Присутні вшанували пам'ять про загиблих Героїв хвилиною мовчання…

 У виконанні учнів прозвучали патріотичні поезії, також учасники заходу мали змогу переглянути виставку «Небесна Сотня в вирій полетіла», яка містить документальні та художні книги сучасних українських авторів про події на Майдані, а також світлини Героїв Небесної Сотні.

Герої не вмирають, тому, що живуть в пам’яті і серцях нашого народу. Здається - вони з небес спостерігають за тим, що відбувається на українській землі і ми точно знаємо, що їх самопожертва була недаремною. Мрія про щасливу, процвітаючу Україну обов’язково здійсниться!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь