В Сокирянській територіальній громаді створено музей пам'яті подій російсько - української війни

Дата: 24.02.2023 16:50
Кількість переглядів: 181

Сьогодні заклад приймав своїх перших відвідувачів – родичів жителів Сокирянської територіальної громади, які загинули захищаючи рідну землю від ворога.

Ініціатива створення музею пам'яті подій російсько-української війни належить працівникам сфери культури на чолі з керівником – Євгеном Пленгеєм. Благородна справа отримала потужну підтримку міського голови Василя Козака.

 «Ми маємо зробити все, що від нас залежить, аби подвиг і ціна, яку заплатив український народ за свою волю та незалежність, навіки залишились у пам'яті нащадків. Це пам'ять, яку ми зобов'язані зберегти» - наголошує міський голова Василь Козак.

 «Війна змінила кожного з нас, в душі кожного вона залишила свій слід. Ідея створення музею пам'яті – це бажання показати і навіки запам'ятати наслідки вторгнення росії на територію незалежної України у XXI столітті» - пояснює начальник відділу культури і спорту Сокирянської міської ради Євген Пленгей.

На базі музею розміщено експонати, які належали жителям Сокирянської громади, які загинули боронячи рідну землю від ворога. В особливу книгу пам'яті зібрані їх фото та життєві історії. Також в залах музею експонуються елементи військової атрибутики, галерея міст-героїв та їх незламна історія. Тут представлені рештки крилатої ракети, якою було завдано удару по одному з об'єктів, розташованого на території громади, державні прапори, надіслані із зони бойових дій з підписами та побажаннями захисників. Окреме місце на базі закладу відведено пам'яті дітей, життя яких забрала війна.

Експонати музею, надані військовими та їх родичами, дбайливо зібрані працівниками сфери культури і розміщені у виставкових залах. Творчий колектив Сокирянської художньої школи оздобив стіни закладу зворушливими картинами, які передають глибину болю українського народу та його незламний дух.

Всі охочі можуть відвідати музей вже починаючи з 27 лютого. Ознайомить з експонатами та їх історією кваліфікований екскурсовод.

Сокирянська міська рада висловлює щиру вдячність працівникам Сокирянського історичного музею, Сокирянської художньої школи, будинку народної творчості та дозвілля міста Сокиряни, працівникам відділу культури та їх керівнику Євгену Пленгею за вагомий внесок у створення та облаштування скарбниці національної пам'яті.

Щира вдячність всім, хто долучився до збору та надання експонатів.

Особлива подяка родинам жителів Сокирянської територіальної громади, що загинули в ході російсько-української війни, які надали для потреб музею особисті речі військових.

Сильні разом!

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь