Відділ регулювання земельних відносин та екології повідомляє жителів Сокирянської територіальної громади про обов’язковість оформлення права власності на земельні ділянки в порядку спадкування

Дата: 24.03.2023 16:54
Кількість переглядів: 160

Згідно зі статтею 3 Закону України «Про оренду землі», об’єктами оренди є земельні ділянки, що перебувають у власності громадян, юридичних осіб, комунальній або державній власності.

Повідомляємо, що особа яка не набула у порядку спадкування право власності на земельну ділянку не має права на отримання орендної плати у повному обсязі згідно з умовами договору оренди.

За відсутності спадкоємців управління спадковим майном, незалежно від того в межах населеного пункту воно розміщене чи за межами, до складу якого входить земельна ділянка, здійснює місцева рада за місцем знаходження такого майна. Таким чином, місцева рада приймає на себе управління земельною ділянкою, що була у власності спадкодавця, з дня його смерті або ж дати, коли стало відомо про смерть землевласника. Тобто, якщо земельна ділянка не успадкована, то орендну плату за її використання повинна отримувати міська рада – до моменту успадкування.

В результаті моніторингу відомостей щодо права власності на земельну ділянку на території громади, виявлено велику кількість не переоформлених земельних ділянок.

Враховуючи вищевикладене, рекомендуємо жителям громади звернутися до відповідних органів для впорядкування правовстановлюючих документів.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь