Уряд запустив єдиний онлайн-майданчик для допомоги українцям постраждалим внаслідок війни

Дата: 29.03.2023 14:27
Кількість переглядів: 181

Днями Офіс Віцепрем'єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Апарат Урядової Уповноваженої з питань гендерної політики презентували новий онлайн-майданчик — Платформу допомоги врятованим.

Це перша в Україні онлайн-платформа, де зібрана повна інформація про всі ключові сервіси допомоги постраждалим внаслідок війни. Завдяки платформі громадяни зможуть простіше і швидше зв'язатися з потрібним сервісом. 

Наразі на платформі зібрані всі ключові служби, що надають українцям психологічну, юридичну та соціальну допомогу. Крім того, на сайті є буклети та інформаційні матеріали, щоб допомогти громадянам розпізнати негативні наслідки насильства та вчасно впоратися з ними. 

Платформа розрахована не лише на постраждалих, а також і на фахівців, які надають їм допомогу. На сайті вже розміщенні рекомендації та посібники по роботі з потерпілими згідно з найкращими міжнародними стандартами.  

Усі ініціативи, розміщені на платформі, покликані забезпечити підтримку українцям у будь-якому куточку країни, а також за її межами. Всі сервіси є перевіреними, конфіденційними та безоплатними. Водночас, представлений на платформі перелік не є вичерпним, а отже, інші сервіси та організації за бажанням можуть також  до нього приєднатися. 

Також одним із завдань Платформи допомоги врятованим є створення середовища довіри між постраждалими та надавачами послуг. Це важливо, адже комплексна фахова підтримка є першим кроком досягнення справедливості. Отримавши необхідну допомогу, постраждалі можуть бути готові звернутись до правоохоронних органів, аби в майбутньому притягнути кривдників до відповідальності. 

Як йдеться на офіційному вебсайті Мінсоцполітики, в майбутньому онлайн-майданчик буде масштабуватися та удосконалюватися. У найближчих планах — додаткові розділи із сервісами, що працюють для розвитку та освіти дітей.  Платформа також надаватиме доступ до ініціатив, які допомагають українцям/кам знайти нову роботу, перекваліфікуватись та підвищити свій економічний потенціал. 

Платформа допомоги врятованим розташована за вебадресою www.help-platform.in.ua . Також перейти на неї можна просканувавши QR-код.

 

Джерело: Офіційний вебсайт Міністерства соціальної політики України

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь