Рятувальники попереджають, що за самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена, як адміністративна, так і кримінальна відповідальність

Дата: 31.03.2023 10:22
Кількість переглядів: 123

З настанням весни та відносно теплої погоди жителі громади почали здійснювати прибирання своїх господарських угідь та відкритих територій. Відтак, до пожежно-рятувальної служби все частіше почали надходити повідомлення про загоряння сухої трави на вищезазначених місцевостях та вздовж транспортних магістралей.

Як зауважують фахівці, кількість загорянь, що виникають у природних екосистемах із настанням сухої погоди, збільшуються через самовільне спалювання громадянами сухих залишків рослинності та сміття.

Самовільне й неконтрольоване спалювання сухостою приховує у собі велику небезпеку, а ліквідація таких пожеж для пожежно-рятувальних підрозділів складає чимало труднощів, пов’язаних із швидким поширенням вогню на велику площу.

Рятувальники попереджають, що за самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена, як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Лише впродовж минулого тижня інспектори служби ДСНС притягнули до адміністративної відповідальність трьох жителів громади, кожен з яких сплатив штраф у розмірі 3060 грн - кожен.

Мінімальна сума штрафу для пересічних громадян за самовільне випалювання рослинності або її залишків, і, навіть, на власних присадибних ділянках, становить 3060 грн.

Максимальна сума стягнення за порушення складає 6120 грн.

Вогнеборці закликають, якщо ви стали свідком спалювання сухої рослинності на відкритих територіях та в природних екосистемах - телефонуйте за номером 101.

Звертаємось до кожного жителя Сокирянщини – не паліть сухотрав’я та сміття! Кожному з нас варто зрозуміти, що у такий важкий час – це просто неприпустимо!


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь